Liviu Dragnea are mulți oameni care nu-l au la inimă, dar unul dintre cei mai vehemenți contestari este de departe Marian Morosanu zis și „Ceaușescu”. Acesta a avut în trecut numeroase episoade în care a intrat în conflict din cauza liderului PSD iar totul a culminat cu acțiunea lui „Ceaușescu” care i-a cerut lui Dragnea să-și ceară scuze. El l-a dat în judecată și i-a cerut chiar și daune morale de 45.000 de lei pentru că i s-a adresat cu apelativul de „Securilă”.

În urmă cu puțin timp însă, „Ceaușescu” și alți protestatari au fost amendat. Motivul este uluitor și este o premieră înregistrată în cazul protestatorilor: a traversat ilegal.

Toată pățania a fost povestită chiar de către impricinat pe pagina sa de socializare.

„Cei care ne conduc se străduiesc să bricoleze ideea că nu există nemulțumire în societate, așa cum nu există nici protest împotriva lor.

Există acest fenomen în societatea românească, de protest antiguvernamental neîntrerupt, mai mare sau mai mic, de mai bine de peste 900 de zile.

În mai bine de un an și jumătate nu s-a montat nici un semafor sau trecere de pietoni spre alveola de protest de la Guvern.

De astăzi, cum vedeți în acest video, Poliția, în frunte cu cea Locală, a început să amendeze cetățenii care pleacă de la protest (!) pentru traversare neregulamentară. Nu există absolut nici o trecere de pietoni care să ducă spre locul indicat chiar de autorități pentru protest în Piața Victoriei, la Guvern, iar după peste 900 de zile de acordat amenzi protestatarilor pentru tot soiul de alte pretexte, amenzile rutiere sunt evident încă o șicană grosolană.

Și asta după ce conducătorii noștri au încercat să mascheze în tot soiuri de moduri faptul că pe 10 august a avut loc un protest antiguvernamental. Au făcut asta ca într-un stat despotic, inclusiv împarțind participanților la protestul anti-guvernamental pliante incluzând tocmai logoul Guvernului României și textul ”Bine ați venit la Protest!”. Ca și cum oamenii, veniți și de la mii de kilometri, ar fi fost acolo ca să îi susțină pe guvernanți, nu să strige, cum au făcut de altfel, ”Demisia!”

Până la alegeri, Vioricăi Dăncilă nu îi mai trebuie nici picior de protestatar anti-guvern”, a povestit acesta.

Vezi filmul evenimentelor aici