În urmă cu o zi, PSD a lansat, prin vocea lui Șerban Nicolae, acuzații incendiare la adresa PNL. Acesta a susținut că semnatura lui Daniel Fenechiu pe moţiunea de cenzură ar fi fost falsificată.

„Sunt convins că domnul senator Fenechiu ar putea să voteze această moţiune deşi mai sper în demnitate. Dar am următoarea rugăminte: când îi falsificaţi semnătura, ştiind că avem semnătura colegului nostru şi în alte documente, măcar apelaţi la unul care se pricepe la fals şi uz de fals. La ăla cu 7 case!”, a afirmat atunci Șerban Nicolae.

După 24 de ore a apărut și dovada. Radu Tudor a prezentat, miercuri, la Antena 3, cele două semnături diferite ale senatorului liberal Daniel Fenechiu.

„Avem documentul prin care senatorul Şerban Nicolae a adus ieri acuzaţii PNL, la moţiunea de cenzură. În partea de sus, vedeţi fragmentul din tabelul moţiunii de cenzură acolo unde, la poziţia 19, scrie „Daniel Fenechiu, Partidul Naţional Liberal” şi este o semnătură. Jos, vedeţi semnătura lui Daniel Fenechiu ca senator pe alte documente ale Senatului. Ambele semnături pot fi găsite pe www.senat.ro în diferite momente legislative. Acuzaţia lansată de Şerban Nicolae a fost adusă PNL, nu lui Daniel Fenechiu”, a spus senatorul PSD

Deputatul liberal Daniel Fenechiu a fost nevoit să vină cu justificări. El a susținut că expplicația pentru diferenţele mari dintre semnătura de pe moţiunea de cenzură este legată la o problemă la mâna dreaptă.

„Eu sunt avocat şi nu îmi permit să intru în asemenea practici. Sunt un soldat disciplinat, semnez tot ce vine la partid. I-am explicat şi lui Şerban Nicolae, asta mă deranjează, că am fost acolo şi mă putea întreba pe mine înainte. Am avut o problemă la mână, de care Şerban Nicolae ştia, am avut mâna umflată, şi de asta e diferenţa asta între semnături. Nimeni din parlament nu îşi permite să îşi rişte poziţia pentru o semnătură. Practica aceasta, a semnăturilor în numele cuiva, există. Dar există un risc pe care eu nu mi-l pot asuma, pentru că cei cărora le permiţi să semneze în numele tău pot semna lucruri cu care nu eşti de acord. Asta i-am şi spus lui Şerban Nicolae şi i-am făcut şi demonstraţia la Parlament, ieri. Asta e din categoria fonfleurilor politice, e în joc imaginea mea”, a explicat Daniel Fenechiu.