S-a dat alerta duminică seara, în sud-vestul Angliei!

Două trenuri s-au ciocnit în zona Salisbury, la ieşirea dintr-un tunel

Cel puţin 12 persoane au fost rănite, în urma ciocnirii a două trenuri, în zona Salisbury. Autorităţile britanice au declanşat alerta de “incident major”.

Imediat, la faţă locului au fost trimise mai multe ambulanţe, 50 de pompieri, dar şi echipaje de poliţie. Trei elicoptere au sosit şi ele imediat la faţa locului, pentru a asista eforturile de salvare.

Ca prin minune, nu s-a înregistrat niciun mort şi niciuna dintre persoanele rănite nu este în stare gravă, transmite Reuters.

“Mai multe persoane au fost rănite dar, din fericire, nimeni nu a murit”, au transmis reprezentanţii poliţiei transporturi din Marea Britanie.

Serviciile feroviare din zona aflată în apropierea tunelului Fisherton din oraş au fost oprite. “Linia este închisă pe măsură ce are loc intervenţia şi apreciem răbdarea clienţilor noştri, deoarece facem tot ce putem pentru a ajuta la răspunsul la incident”, au transmis reprezentanţii Network Rail.

Cum a avut loc, mai exact, incidentul de duminică seara?

Presa britanică scrie că impactul dintre cele două trenuri a avut loc la ieşirea dintr-un tunel. Unul dintre trenuri ar fi lovit un obiect şi asta a dus la deraierea ultimului vagon. La scurt timp după, trenul a fost lovit de cealaltă garnitură, pentru că sistemul de semnalizare din zonă se defectase deja în urma incidentului.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 19:00 la tunelul Fisherton, când un vagon din spate al trenului 1708 al companiei Great Western ce venea din direcţia Portsmouth Harbour cu destinaţia Bristol Temple Meads a deraiat după ce a lovit un obiect în timp ce se apropia de gara Salisbury.

“Deraierea a distrus semnalizarea din zonă. Ulterior, trenul 1720 care venea dinspre Londra Waterloo şi se îndrepta spre Honiton s-a ciocnit cu trenul de Bristol”, au mai transmis autorităţile.

Unul dintre trenurile implicate în incident s-a înclinat pe o parte, iar unul dintre conductori a rămas încarcerat în locomotivă.