Donald Trump îl ridiculizează pe Joe Biden! Înaintea summitului Rusia – SUA, fostul președinte american Donald Trump a dat câteva sfaturi succesorului său, Joe Biden.

El i-a cerut să nu adoarmă la întâlnirea cu Vladimir Putin și, de asemenea, să-i transmită liderului rus „cele mai bune urări”. În afară de acestea, el i-a urat democratului succes la convorbirile cu Moscova, care se vor desfășura pe 16 iunie.

Donald Trump îl ridiculizează pe Joe Biden! ”Nu adormi la întâlnire!”

„Nu adormi la întâlnire și, te rog, transmite-i [lui Putin] cele mai bune urări ale mele”, a spus Trump, care nu o dată în timpul campaniei electorale din 2020 a spus, vorbind despre rivalul său, „somnorosul Joe”.

În perioada premergătoare summitului Rusia – SUA, Trump a devenit mai activ în mass-media. După părerea lui Trump, Statele Unite se poziționează într-o poziție perdantă „fără respectul” Rusiei.

„În calitate de președinte, am avut o întâlnire excelentă și foarte productivă în capitala Finlandei, la Helsinki, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. În ciuda schițelor tardive ale întâlnirii din știrile false, Statele Unite au câștigat mult, inclusiv respectul președintelui Putin și al Rusiei”, a remarcat Trump într-o declarație.

În afară de aceasta, Trump a vorbit puțin măgulitor despre Partidul Democrat din SUA. Cu toate acestea, el a urat „mult noroc lui Biden în dialogul cu președintele Putin”.

Cu câteva zile înainte fostul președinte american a declarat că Joe Biden „este batjocorit pe față” de reprezentanții Chinei la discuții, precum și de președintele rus. „Îl batjocoresc, ne umilesc țara”, a remarcat Trump, la congresul Partidului Republican, potrivit GAZETA.RU.

”O necesitate vitală pentru apărarea intereselor și valorilor americane”

Summit-ul președinților Rusiei și Statelor Unite este programat pentru 16 iunie. Acesta va avea loc la Geneva, la vila „La Grange”. „Elveția le mulțumește ambelor țări pentru încrederea exprimată prin alegerea Genevei ca loc de desfășurare a întrevederii”, se arată în comunicatul postat pe Twitter al Departamentului Federal de Afaceri Externe al Elveției.

După cum a declarat soția lui Biden, președintele SUA este chiar „prea pregătit” pentru summit. Jill Biden a remarcat faptul că soțul ei s-a pregătit bine pentru primul său turneu în străinătate în calitate de șef al statului.

„Cred că e atât de bine pregătit. A studiat săptămâni întregi, a lucrat până astăzi. Desigur, el îi cunoaște pe majoritatea liderilor care vor fi aici. Lui Joe îi place politica externă. Este pe terenul lui”, a spus doamna Biden.

Înaintea întâlnirii cu Putin, Biden va participa la o întâlnire a liderilor G7, se va întâlni cu șefii statelor membre NATO și cu reprezentanți ai Uniunii Europene la Bruxelles. După cum s-a remarcat la Casa Albă, președintele american își începe turneul european de pe o „poziție de forță”.

Consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, a subliniat că Washingtonul consideră întâlnirea dintre Biden și Putin „o necesitate vitală pentru apărarea intereselor și valorilor americane”.

Legăturile dintre Rusia și Statele Unite au ajuns într-un impas

„Joe Biden se întâlnește cu Vladimir Putin nu în ciuda diferențelor dintre țările noastre, ci mulțumită acestora”, a subliniat Sullivan.

El a adăugat că cei doi președinți trebuie să analizeze multe subiecte, pentru „a înțelege cel mai bine ce intenționează și pune la cale să facă Rusia”, precum și „să încerce să rezolve divergențele și să stabilească domeniile în care putem lucra în interesul Americii pentru a înregistra un progres”.

Se așteaptă ca președinții să abordeze probleme privind stabilitatea strategică, lupta împotriva pandemiei de COVID-19, agenda internațională și conflictele regionale.

Diplomații ruși au remarcat în repetate rânduri că legăturile dintre Rusia și Statele Unite au ajuns într-un impas, important este să fie găsită calea să se iasă din acest impas.

În același timp, ultimul summit adevărat al liderilor Rusia și Statelor Unite ale Americii a avut loc în 2018, când Vladimir Putin s-a întâlnit cu Donald Trump.