Doliu uriaș în România! A murit un mare român! Era considerat dușmanul lui Nicolae Ceaușescu, mai ales din prisma faptului că a fost unul dintre cei mai cunoscuţi luptători anticomunişti pe care i-a avut vreodată România.

Este vorba de Șerban Alexandru Manu care a decedat pe 6 octombrie 2020. Ultima perioadă a fost cruntă pentru marele luptător împotriva comunismului, el fiind îngrijit, în ultimele 4 luni, la trei spitale. Medicii care l-au tratat la Spitalul Davilla n-au mai putut face însă nimic, starea sa de sănătate agravându-se din cauza complicaţiilor apărute la rinichi și plămâni şi din cauza vârstei înaintate (aproape 83 ani).

De profesie inginer, Șerban Alexandru Manu a fost fiul celebrului savant George Manu, care ar fi trebuit să devină membru al Academiei Române post-mortem.

„Cu sobrietate, pasiune și spirit de sacrificiu și-a dedicat ultimele decenii din viață încercării de a repune la locul pe care îl merită memoria tatălui său”, se arată pe evenimentulistoric.ro.

Șerban Alexandru Manu a fost strănepotul generalului Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independență, prim-ministru și primar al Capitalei, al cărui nume a fost dat unei străzi din Bucureşti.

Un loc deosebit în istorie l-a avut şi tatăl său, George Manu, renumit fizician si o figură deosebită în Mișcarea Națională de Rezistență anticomunistă de după Al Doilea Război Mondial.

„Considerat un Sfânt al închisorilor bolșevice, prin viața și moartea sa martirică”, arată sursa citată despre cel care a fost George Manu.

Născut la data de 5 decembrie 1937, în București, Șerban Alexandru Manu a fost absolvent al Facultății de Inginerie din Petroșani. Din cauza numeroaselor persecuţii venite din partea regimului comunist condus de Nicolae Ceauşescu, decide să plece din România. S-a dus în Franța, unde a stat peste 30 de ani cu soția și fiica lui.

„Odată cu aparenta cădere a regimului comunist, se întoarce în România, contribuie la apariția lucrării „În spatele Cortinei de Fier”, profeție geopolitică scrisă de tatăl său şi se dedică în totalitate familiei, formării si educării nepoților în același spirit de a face tot ce știu mai bine pentru țara lor”, se mai arată în articolul publicat pe evenimentulistoric.ro.

Cei care au dorit să-şi prezinte ultimele omagii au avut ocazia s-o facă joi, 8 octombrie, Cimitirul Bellu (figura 10), unde a avut loc înmormântarea, la mormântul familiei Manu.

(sursa foto: evenimentulistoric.ro)