Este vorba despre legendarul cântăreț, Reza Shajarian. În anul 2016, artistul a dezvăluit publicului iranian că luptă împotriva cancerului de 15 ani, iar patru ani mai târziu, acesta a pierdut lupta. Potrivit ultimelor informații, bărbatul a fost dus de urgență duminică la un spital din capitala Teheran, după ce sănătatea sa s-a deteriorat.

Potrivit Daily Mail, Shajarian a avut o serie de relații dificile cu autoritățile din Teheran de-a lungul carierei sale, lucru care l-a și afectat din punct de vedere profesional. Mai exact, potrivit sursei citate, în anul 2009, radiodifuzorul de stat iranian s-a abținut de la redarea cântecelor lui Shajarian, datorită sprijinului său față de protestele din țară privind realegerea contestată a fostului președinte Mahmoud Ahmadinejad.

Totodată, lui Reza Shajarian i s-a interzis să susțină concerte în Iran din cauza poziției sale disidente.

Fanii au luat cu asalt spitalul

Totuși moartea sa nu a trecut neobservată. Tragicul anunț a fost făcut de fiul său, iar odată cu confirmarea decesului, fanii au luat cu asalt spitalul unde artistul se afla.

„Ostad (maestru în persană – n.red) – care a luptat cu cancerul de câțiva ani, a zburat în întâmpinarea iubitului său (Dumnezeu)”, a scris pe Instagram fiul său Homayoun Shajarian, el însuși un cântăreț celebru.

La scurt timp după anunț, câteva sute de fani au adunat la spitalul Jam din Teheran, unde fusese internat în urmă cu câteva zile într-o stare critică, au raportat corespondenții AFP.

Totodată, știrile despre moartea sa au stârnit o revărsare de mesaje de condoleanțe pe rețelele sociale. Toți admiratorii săi au rămas șocați la aflarea veștii cutremurătoare.