Doliu în sportul românesc

Doliu în sportul românesc! Viorel Maier, celebrul conducător al clubului de handbal Minaur Baia Mare, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani.

Acesta a fost președinte, vicepreședinte și secretar general al clubului Handbal Club Minaur Baia Mare. Sub conducerea lui, primul club din istoria handbalului românesc a avut cele mai mari reușite, printre care titlurile naționale din 1998 și 1999, a luat cele două Cupe EHF (1985 și 1988), dar și trei semifinale de Cupa Cupelor (1979, 1981 și 1986), scrie directmm.ro.

Viorel Maier
SURSA FOTO: Facebook

S-a stins din viață și Eugen Kantor

Lumea sportului românesc a fost îndurerată și de moartea culturistului Eugen Kantor. Cu peste 30 de concursuri naționale și internaționale câștigate în cariera sa, el a decedat la vârsta de 75 de ani în urma unei disecții de aortă.

Tragedia a avut loc la scurt timp după ce Kantor s-a antrenat la sala de sport din Arad și pe stadionul Gloria, un loc unde obișnuia să alerge.

Dimineața acelei zile de vineri, 15 septembrie, părea una obișnuită pentru Eugen Kantor. A început ziua cu antrenamentul la sala de sport XOX GYM din Arad.

Aici a vorbit și a râs cu ceilalți sportivi și a efectuat exercițiile obișnuite. Apoi, a mers la stadionul Gloria, unde își desfășura sesiunea de alergare.

Din păcate, în timpul antrenamentului, starea sa s-a înrăutățit brusc. Sportivul a fost transportat de urgență la spitalul din Arad, apoi la un spital din Timișoara, dar medicii nu au mai putut să-l salveze.

Kantor a fost diagnosticat cu o disecție de aortă, o afecțiune gravă. Din păcate, această afecțiune poate fi fatală în cele mai multe cazuri și poate surveni brusc.

Cei care au fost alături de Kantor dimineața la sala de sport au mărturisit că era plin de viață și că nimic nu prevestea tragicul sfârșit al campionului. În ciuda vârstei sale înaintate, Kantor ducea o viață activă și era un exemplu pentru mulți, continuând să se antreneze și să participe la evenimente sportive.

Kantor a fost una dintre figurile de marcă ale culturismului românesc și a obținut titlul de maestru al sportului în 1992. El a fost apreciat și iubit în comunitatea sportivă pentru dedicarea sa și pentru realizările sale în culturism.