Doliu în sport. A murit jucătoarea de fotbal Norin Betani

Miercuri, Federația Zambiană de Fotbal a făcut cunoscut faptul că sportiva Norin Betani a încetat din viață în timpul unui antrenament.

Atleta avea doar 24 de ani. Ea ar fi fost afectată de boală în timpul cantonamentului echipei naționale a Zambiei. Betani a fost transferată de urgență la spital, fiind suspectă de malarie.

Federaţia de Fotbal din Zambia a făcut anunțul trist al trecerii în neființă a sportivei.

„Federaţia de Fotbal din Zambia (FAZ) este îndurerată de moartea atacantei Norin Betani, componentă a Copper Queens şi Indeni Roses.

Betani a murit miercuri dimineaţă la spital, după ce a fost diagnosticată cu suspiciune de malarie”, a anunțat FAZ.

Reprezentantul FAZ, Reuben Kamanga, a oferit mai multe informații despre decesul lui Norin Betani

Conform declarațiilor secretarului general al FAZ, Reuben Kamanga, jucătoarea a participat la cantonament în ciuda stării sale de sănătate.

Ea a fost trimisă la spital pentru o evaluare completă la sugestia medicilor din echipa Zambiei.

Norin Betani se afla în lotul național provizoriu și urma să joace împotriva Ghanei.

„Regretăm să anunţăm moartea uneia dintre jucătoarele noastre, Norin Betani, care se afla în lotul provizoriu pentru meciul cu Ghana.

Betani a fost dusă la cel mai apropiat spital de cantonamentul echipei, care este spitalul Kanyama Level One, iar FAZ a implicat familia în fiecare etapă”, a declarat Kamanga.

Federaţia de Fotbal din Zambia a transmis că tânăra sportivă a avut parte de tot sprijinul medical pe perioada spitalizării.

„Pacienta a fost trimisă luni la University Teaching Hospital (UTH) şi a fost sub îngrijire medicală până la decesul ei. Personalul secretariatului FAZ, membrii familiei şi clubul ei (Indeni Roses) au colaborat îndeaproape în perioada spitalizării jucătoarei”, a menţionat Federaţia din Zambia.

Norin Betani a dat dovadă de mult potențial în scurta sa carieră

Norin Betani a disputat ultimul său meci pentru echipa Indeni Roses în liga feminină din Zambia împotriva formației YASA Queens, pe data de 11 februarie.

La doar trei zile distanță, ea a fost convocată în echipa națională a Zambiei pentru a participa la o dublă confruntare cu Ghana. Este vorba despre meciurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Acestea vor avea loc în datele de 23 și 28 februarie.

În sezonul 2023/24 al Superligii feminine, atacanta în vârstă de 24 de ani a reușit să marcheze patru goluri, după ce în sezonul precedent înregistrase 11 goluri.

Pe 23 februarie, Zambia va încerca să se califice pentru a doua oară la Jocurile Olimpice.

Echipa s-a calificat anterior la Jocurile Olimpice din 2020 după ce au învins Camerun în ultima rundă a preliminariilor.