"Aplicația Internet.org va fi disponibilă în primul rând pentru abonații Airtel din Zambia și vom continua să îmbunătățim experiența și să o lansăm în alte părți ale lumii", a declarat managerul de produs de la Facebook Guy Rosen într-o postare blog. El a precizat că aplicația va oferi acces liber la 13 site-uri web, inclusiv AccuWeather, Google Search, Go Zambia Jobs, Wikipedia, WRAPP, o aplicație de drepturi ale femeii, și desigur Facebook.

Airtel va acoperi costul de acces liber în speranța că clienții își vor upgrada planurile pentru a li se permite chiar mai mult acces la internet, a adăugat Rosen.

Patronul Facebook Mark Zuckerberg a anunțat inițiativa Internet.org vara trecută. Săptămâna trecută el a anunțat că programe similare în Filipine, Paraguay și Tanzania au adăugat 3 milioane de noi utilizatori de internet.

"Acesta este un mare pas înainte în realizarea misiunii Facebook și Internet.org", a declarat Zuckerberg la lansarea în Zambia. "Căutăm să aducem servicii de bază gratuite în cât mai multe țări în curând".AGERPRES