Doliu în lumea sportului din România după ce antrenorul Vasile Fărcaș, fost campion al României, în anul 1991, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. El a obținut titluld e campion la acel moment cu Politehnica Timișoara.

De menționat este faptul că Vasile Fărcaș a fost unul dintre cei mai respectați antrenori din handbalul românesc. El a făcut parte din staff-ul formației Politehnica Timișoara, care a câștigat campionatul României, în anul 1991, atunci când bănățenii erau conduși de Otto Heel.

Vestea morții sale a fost făcută publică de reprezentanții Federației Române de Handbal (FRH). Sursa citată a adus un omagiu unui ”profesionist exemplar” și totodată unul dintre tehnicienii ”de marcă ai hambalului”, care a fost un exemplu pentru generații întregi.

Totodată, reprezentații FRH au vorbit despre cariera  lui Vasile Fărcaș, dar și despre modul în care a evoluat la Timișoara.

„Aducem un ultim omagiu celui ce a fost un profesionist exemplar, unul dintre tehnicienii de marcă ai handbalului timișorean și un adevărat mentor pentru generații întregi de sportivi.

De numele său se leagă atât descoperirea de talente din postura de profesor al Liceului Sportiv Banatul din Timișoara, cât și activitatea echipelor ILSA Timișoara și Constructorul Timișoara și câștigarea titlului național al Politehnicii Timișoara în 1991, în perioada când era antrenor secund al echipei.

În aceste momente de grea încercare și durere, transmitem întreaga noastră compasiune familiei îndurerate. Sincere condoleanțe!”, a fost mesajul pe care l-au transmis reprezentanții Federației Române de Handbal (FRH).

Doliu în handbalul românesc

De menționat este faptul că Vasile Fărcaș nu este singura pierdere din handbalul românesc. În luna ianuarie a acestui an, Bogdan Macovei s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

El a fost unul dintre cei mai de renume antrenori, iar la Campionatul Mondial de handbal feminin, din anul 1999, selecționerul reușise să claseze prima reprezentativă a României pe locul al 4-lea.

FRF prezica atunci despre el că a fost un om deschis care a oferit sfaturi tuturor, iar lumea handbalului este îndurerată de dispariția sa.

„Toată lumea îl cunoştea ca Profu’, pentru că a călăuzit generaţii întregi de sportivi ca antrenor, profesor, coleg. În toată cariera sa dedicată handbalului, Domnul Bogdan Macovei a obţinut performanţă, împărtăşind sfaturile sale cu sufletul deschis şi sincer, în ultima perioadă ca Director Tehnic al Federaţiei Române de Handbal. Lumea noastră, a handbalului, e profund îndurerată de dispariţia sa, pentru că am pierdut un mentor şi un prieten, un profesionist. Rămâi cu bine, Profu”, era mesajul pe care îl transmitea FRH la vremea respectivă.