Este o zi tristă pentru lumea fotbalului. Sinisa Mihajlovic s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani, după ce ani de zile s-a luptat cu o boală cruntă.

Sursa: Profimedia

Sinisa Miajlovic a avut leucemie

Fostul fotbalist și antrenor al clubului Bologna a fost diagnosticat cu leucemie în anul 2019. Anul acesta, boala a recidivat, iar Mihajlovic a pierdut, de data aceasta, trupul i-a cedat. În luna martie, sârbul a fost internat din cauza problemelor de sănătate care au apărut. Acesta a antrenat totuși echipa și chiar a venit la antrenamente în luna mai, însă după aceea, starea sa s-a agravat.

Anunțul a fost făcut de celebrul jurnalist italian Fabrizio Romano pe contul său de Twitter.

&

„Respect boala, o să o înfrunt cu pieptul în față și privind-o în ochi, așa cum am făcut mereu în viață”, a spus Mihajlovic în urmă cu câțiva ani. 

Familia sa a anunțat, de asemenea, „moartea nedreaptă, prematură” a unui „soţ, tată, fiu şi frate exemplar”.

Despre cariera lui Sinisa Mihajlovic

Sinisa Mihajlovic a jucat pe postul de fundaș. Acesta a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Roșie Belgrad în anul 1991. Sârbul a jucat și în Italia, pentru cluburile AS Roma, Sampdoria, Lazio şi Inter Milano.

După ce și-a încheiat cariera de jucător, în anul 2008, Mihajlovic a devenit antrenor. Prima și ultima echipă pe care a pregătit-o a fost Bologna, care l-a demis în luna septembrie a acestui an, din cauza rezultatelor slabe din Serie A, potrivit Agerpres. La câteva zile după acest eveniment, sârbul a spus că „nu înţelege” această decizie, după trei ani şi jumătate la clubul din Serie A, în condițiile în care se lupta cu leucemia, informează AFP.

„O accept, aşa cum un profesionist trebuie s-o facă, însă consideram că situaţia era absolut sub control şi se putea îmbunătăţi. Clubul nu a fost de părerea mea”, a declarat el atunci.

Sinisa Mihajlovic a mai antrenat, de asemenea, Fiorentina, AC Milan, Torino și Sporting Lisabona, dar și naționala Serbiei.