Doliu în PSD. A partidul a pierdut o adevărată legendă politică. Este vorba despre fostul membru fondator PSD și totodată fost lider al organizației de pensionari a formațiunii, Mircea Rizoiu. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani.

În ceea ce privește cauza decesului, se pare că social democratul a fost infectat cu noul coronavirus, însă treptat a pierdut lupta. Vestea a fost confirmată de nepotul acestuia, Adrian Rizoiu. Potrivit acestuia, Mircea Rizoiu s-a stins din viață joi seară, la ora 21.00.

„Din păcate, starea de sănătate s-a agravat și la ora 21.00 unchiul meu Rizoiu Mircea a încetat din viată”, a declarat nepotul acestuia, Andrei Rizoiu, pentru stiripesurse.ro.

De menționat este faptul că a fost președintele și fondatorul Organizației de seniori a PSD. El s-a născut pe 26 noiembrie 1934 și și-a dedicat întreaga viață lumii politice.

În 2010, Mircea Rizoiu a fost ales din nou în funcția de de președinte al Organizatiei pensionarilor PSD cu 169 de voturi. La acel moment, Napoleon Antonescu a fost contracandidatul său și a reușit să obțină doar 144 de voturi.

Doliu imens în PSD

De menționat este faptul că, PSD a mai pierdut un membru la începutul acestui an. Este vorba despre Ion Florescu, fost parlamentar din partea PSD și fost prefect de Gorj în 2009, care s-a stins din viață pe 20 ianuarie, la vârsta de 70 de ani.

Social democratul a fost internat la un spital din Brașov și era cunoscut pentru faptul că avea mai multe probleme cu inima. Din această cauză se afla internat în spital pentru o intervenție chirurgicală pe cord.

Deși medicii s-au grăbit, Ion Florescu a murit înainte să facă operația. Tragicul anunț a fost făcut de colegii de partid din PSD Gorj care au precizat că regretă trecerea în neființă a lui Ion Florescu, chiar dacă acesta s-a retras de ani buni de pe scena politică.

„Astăzi a plecat dintre noi, Ion Florescu. Începând de azi suntem lipsiţi de sfaturile bune, de zâmbetul său care ne dădea încredere că putem birui, pentru dreptate şi pentru adevăr. Îi voi mulţumi toată viaţa pentru tot ceea ce a făcut pentru mine şi pentru toţi care i-au fost alături. Ion Florescu a făcut ca lumea să fie mai bună. Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule Florescu!“, a transmis Adrian Tudor, preşedintele Partidului Verde din Gorj şi fost vicepresedinte al PSD Târgu Jiu.

sursa foto: opinia giurgiuveanului