Evolutia depreciativa a leului a intervenit ca urmare a maririi cererii pe piata valutara, ceea ce a creat presiune pe segmentul dolarului. In acelasi timp, cursul euro fata de dolar a cunoscut o evolutie crescatoare, chiar daca Administratia Bush a anuntat un program ambitios de redresare a economiei americane pentru urmatorii zece ani. Spectrul razboiului din Golf a umbrit acest proiect, ceea ce a facut ca euro sa urce de la 1,0396 la 1,0567 dolari. La bursa din Sibiu dolarul a fost cotat pentru sfarsitul lunii la 33.785 lei.
Victor Pop, de la Vanguard Futures considera ca, ,,pe termen mediu euro va continua sa creasca, dar pentru perioada imediat urmatoare cred ca s-a ajuns la echilibru, ceea ce ar putea determina o intarire a dolarului. Aceasta se va reflecta, probabil, si in curs, care ar putea oscila intre 33.600 – 33.800 lei/dolar, deprecierea lunara putand atinge chiar 1%,,.
Alice Oprea de la agentia de brokeraj MB Finance, din Timisoara, crede ca ,,acest an va fi unul dificil pentru importatori. Desi contextul actual este nefavorabil pe segmentul euro, nici cei care achita in dolari nu vor fi scutiti de surprize, cursul leu/dolar fiind foarte volatil. Contractele futures (la termen) si optiunile sunt singurele instrumente financiare din Romania care diminueaza riscul valutar,,.