Autoritățile locale din România pot instala tehnologie Wi Fi cu ajutorul unui voucher de 15.000 de euro pus la dispoziție de Comisia Europeană.

Procedura de înregistrare este posibilă în perioada 19 septembrie, începând cu ora 14:00 (ora României) și se încheie pe 20 septembrie, ora 18:00 (ora României), anunță un comunicat de presă al Dell Technologies, companie care își anunță sprijinul pentru cei ce vor să acceseze măsura.

Înscrierile se pot face la adresa https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/beneficiary-landing.

Cuponul valoric, oferit prin inițiativa WIFI4U a Comisiei Europene va fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul municipalității unde nu există conectivitate Wi-Fi gratuită. Entitățile eligible sunt instituții publice, companiile private nefiind selectate. Lista instituțiilor eligibile este disponibilă pe website-ul proiectului.

Uniunea Europeană  va finanța echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar entitatea publică locală va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) și întreținerea echipamentului. Următoarea rundă de înscrieri se va derula între 19 Septembrie ora 13:00 CET (14:00, ora României) și 20 Septembrie ora 17:00 CET (18:00, ora României), iar înscrierea se realizează prin aplicarea pe site-ul https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/beneficiary-landing

Citește și: