Divorțul din familia Gates le dă bătăi de cap avocaților! Averea este foarte greu de împărțit

The New York Times a scris recent că separarea dintre Bill Gates și Melinda nu va fi deloc ușoară. Potrivit unei analize a tuturor proprietăților și activelor aflate pe numele celor doi, partajul va fi foarte dificil.

În urma controversatului anunț, acțiuni în valoare de 2,4 miliarde de dolari la AutoNation, Canadian National Railway și două companii mexicane au fost transferate Melindei. Totuși, acestea sunt o parte infimă din averea totală a celor doi.

Averea deținută de Bill și Melinda depășește dimensiunea economiei anuale a Marocului

Conform sursei menționate, valoarea netă a Microsoft, companie cofondată de Bill Gates, este estimată la peste 124 de miliarde de dolari și include active variate, precum imobiliare, acțiuni în diverse companii publice sau chiar artefacte rare:

  • Lanțul hotelier de lux Four Seasons, evaluat la 10 miliarde de dolari, cu sute de mii de acri de terenuri agricole. Este inclusă și istorica fermă Buffalo Bill, din Wyoming.
  • Acțiuni în valoare de miliarde de dolari la companii precum AutoNation și Waste Management.
  • Un caiet de schițe al renumitului pictor renascentist Leonardo da Vinci.
  • Un conac pe malul mării în sudul Californiei.

Sursa menționată punctează că averea deținută de Bill Gates și Melinda depășește dimensiunea economiei anuale a Marocului și combină valoarea totală a Ford, Twitter și Marriott.

Entitatea care a supravegheat cea mai mare parte a averii celor doi

O altă entitate aflată în centrul averii celor doi este Cascade Investments, cu sediul în Kirkland, Washington. Aceasta este condusă de Michael Larson, fost administrator de fonduri de obligațiuni pentru Putnam Investments.

NY Times amintește că grupul Cascade Investments a fost fondat în 1995 iar din acel moment activitățile care țin de investiții sunt delegate lui Larson. De asemenea, printre investițiile pe care Bill Gates le face prin Cascade Investments se numără hotelurile și resorturile Four Seasons, Compania Națională Canadiană de Căi Ferate, Berkshire Hathaway (conglomerat), Diageo (băuturi), John Deere (echipament greu), AutoNation (dealer auto) , Beyond Meat (carne artificială) și altele. Investițiile respective sunt cele care se află în spatele profitului necesar pentru fundația Bill și Melinda Gates.

Avocații Melindei lucrează la un plan de separare încă din 2019

O persoană apropiată familiei a spus pentru sursa menționată că avocații Melindei Gates lucrează la un plan de separare încă din 2019. Totuși,  avocații independenți spun că unele dintre bunurile personale vor fi greu de evaluat și greu de separat.

Avocatul Aronson a subliniat și că un astfel de divorț este mai ușor de soluționat deoarece „oamenii bogați trăiesc confortabil în orice situație, în timp ce alții nu mai au suficient pentru a trăi liniștiți după ce au împărțit totul pe jumătate”.