Divorțul lui Bill și Melinda Gates nu îi va afecta pe cei trei copii ai cuplului, însă aceștia nu vor primi decât 10 milioane de dolari fiecare. Asta în condițiile în care averea familiei este estimată la peste 130 de miliarde de dolari, potrivit NYPOST.

Bill Gates a declarat, în mai multe interviuri acordate de-a lungul timpului, ca nu crede ca le-ar face o favoare copiilor săi daca le-ar lasa sume masive de bani. Mai mult, cuplul a spus în urmă cu câțiva ani că intentioneaza sa doneze cea mai mare parte a averii.

Rămâne de văzut ce se va întampla cu banii în urma divorțului pentru ca, în cazul în care nu există un contract prenupțial, toate bunurile obținute în timpul căsniciei trebuie împarțite la jumătate.

Indiferent de cum își vor împărți averea, cei doi vor rămâne, cel mai probabil, printre cei mai bogați oameni din lume.

Motivul divorțului

Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul la începutul lunii, dar decizia de a pune capăt mariajului era luată demult. De fapt, au declarat surse apropiate celor doi pentru People, o combinație de factori i-a determinat să-și spună adio după 27 de ani de căsătorie. Iar momentul ales pentru a face anunțul are legătură cu faptul că fiica lor cea mai mică, Phoebe, a devenit majoră.

Phoebe a împlinit 18 ani în septembrie. Cei doi mai au doi copii, Rory, în vârstă de 21 de ani, și Jennifer, în vârstă de 25 de ani. De altfel, fiica cea mare a cuplului Gates a fost singura care a declarat presei că despărțirea părinților este „un moment provocator pentru întreaga noastră familie”.

Cuplul a spus că are un contract de separare, pe care vrea ca instanța să-l execute, dar nu a spus dacă are un contract prenupțial.

Un prenupțial este un acord legal pe care cuplurile îl pot semna înainte de căsătorie. Actul stabilește ce se va întâmpla cu bunurile unui cuplu dacă divorțează sau unul dintre ei moare și, de asemenea, poate stabili unele estimări financiare în cazul unei căsătorii.

Sursă foto: Instagram