Phoebe a împlinit 18 ani în septembrie. Cei doi mai au doi copii, Rory, în vârstă de 21 de ani, și Jennifer, în vârstă de 25 de ani. De altfel, fiica cea mare a cuplului Gates a fost singura care a declarat presei că despărțirea părinților este „un moment provocator pentru întreaga noastră familie”.

Bill şi Melinda Gates, contract de separare

Cuplul a spus că are un contract de separare, pe care vrea ca instanța să-l execute, dar nu a spus dacă are un contract prenupțial.

Un prenupțial este un acord legal pe care cuplurile îl pot semna înainte de căsătorie. Actul stabilește ce se va întâmpla cu bunurile unui cuplu dacă divorțează sau unul dintre ei moare și, de asemenea, poate stabili unele estimări financiare în cazul unei căsătorii.

Bill Gates nu vrea să-şi afecteze credibilitatea

„Niciunul nu vrea ca toată atenția să fie acum mai mult pe ei deoarece le va afecta credibilitatea”, spune sursa citată de People.” Nu cred că sunt atât de furioși încât unul să să vrea să-l desființeze pe celălalt, așa cum se intâmplă uneori. Melinda nu are niciun motiv”.

Mai mult, se pare că Bill și Melinda Gates nu renunță la visul lor de ceva vreme, sperînd ca prin Fundația pe care au lansat-o în 2000 să obțină Premiul Nobel. Aceasta e o miză mare, susține sursa citată.

„Au fost cu adevărat interesați să încerce să să câștige un Premiu Nobel”, potrivit sursei. “Deci, știau că dacă se despart, atunci se termină cu asta. Se pare că acest lucru ar fi fost pe ordinea de zi și încă a rămas pentru amândoi.”

Fundația, care se numără printre cele mai mari fundații private din lume, are active de peste 51 de miliarde de dolari, conform CNBC.

Dezvăluirile avocatului

Avocatul Randy Kessler a declarat recent că Bill și Melinda Gates și avocații lor au „făcut o treabă exemplară, rezolvându-și problemele în mod privat și profesional” prin contractul de separare.

„Un astfel de contract de separare este un acord între părți cu privire la soluționarea problemelor, care altfel ar fi lăsate la latitudinea instanței de judecată”, a spus Kessler, menționând că problemele includ de obicei împărțirea proprietăților și problemele legate de copil.

În dosarele de divorț, cuplul Gates a cerut împărțirea bunurilor imobiliare, a bunurilor personale și a datoriilor, în conformitate cu contractul de separare. Melinda Gates nu a cerut sprijin din partea soțului.

Cuplul a cerut instanței să încheie căsătoria la data menționată în contractul de separare, deși această dată nu a fost prevăzută în dosarele de divorț publicate de TMZ.

Documentele o arată pe Melinda Gates în calitate de petent și pe Bill Gates în calitate de intimat, cu data de judecată din 4 aprilie 2022.