„Construcţia primei clădiri este planificată pentru începutul anului 2016, iar procesul de licitaţie în vederea selecţiei antreprenorului general este în desfăşurare“, se arată într-un comunicat al companiei. Business Garden este al doilea complex de birouri început de Vastint, după cel aflat în construcţie pe fosta platformă Timpuri Noi, tot în Bucureşti.

Autorizaţia de construire acoperă o clădire de birouri de 21.000 mp, plus două în plan secundar ce însumează alţi 20.000 mp de suprafaţă închiriabilă, în vecinătatea staţiei de metrou Basarab. Proiectul va fi construit pe un teren de două hectare cumpărat de Vastint în 2011 de la firma Baduc pentru circa 13 mil. euro.

În aceeaşi zonă mai sunt în construcţie încă două proiecte de birouri mari. Forte Partners, compania antreprenorilor Ionuţ Dumitrescu, Johny Jabra şi Geo Mărgescu, construieşte o primă clădire de birouri pe o parte din fosta fabrică de pâine Spicul, iar austriecii de la CA Immo au început de curând construcţia a două turnuri de birouri pe o fâşie din aceeaşi fabrică.

CITIŢI ŞI CA Immo a început construcţia turnurilor din zona Orhideea

Vastint a început anul acesta construcţia speculativă a primelor două clădiri de birouri, dintr-un total de trei, în cadrul complexului Timpuri Noi Square, care urmează a fi livrate în primul trimestru din 2017. Această primă etapă presupune un cost de dezvoltare de circa 50 mil. euro, sumă care include şi valoarea terenului.

CITIŢI ŞI Divizia imobiliară a Inter IKEA a început să dea drumul investiţiilor în România

Vastint România este parte a Vastint Holding, divizia imobiliară a Inter IKEA. Grupul este controlat de miliardarul suedez Ingvar Kamprad şi de familia sa, care ocupă locul 14 în topul celor mai bogaţi suedezi cu o avere estimată la 3,4 mld. dolari, potrivit revistei americane Forbes.

CITIŢI ŞI IKEA a ajuns la peste 150 mil. euro investite în România în 5 ani. Urmează 40 mil. euro în al doilea magazin