Potrivit BBC, Boris Johnson este extrem de optimist în legătură cu pandemia de coronavirus din Marea Britanie. Premierul britanic a afirmat că sunt şanse mari ca din 21 iunie să nu mai fie nevoie de regula distanţării fizice în Anglia.

Precizările au fost făcute în timpul vizitei sale de campanie la Hartlepool. Mai exact, prim-ministrul a spus că, ”aşa cum stau lucrurile şi modul în care merg lucrurile” cu vaccinul, distanţarea fizică s-ar putea încheia.

El a mai adăugat că situația epidemiologică arată din ce în ce mai bine și sunt semne de revenire la normalitate.

“Apar rezultate bune în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică. Cred că din 21 iunie am putea renunţa la regula distanţării fizice. Trebuie să vedem cum evoluează boala, dar eu acum aşa cred”, a declarat premierul.

A început relaxarea restricțiilor în Marea Britanie

După mai multe lockdown-uri, pe data de 12 aprilie, Marea Britanie a început relaxarea restricțiilor. Magazine neesențiale s-au redeschis, iar același lucru s-a întâmplat și cu școlile primare, frizeriile și saloanele de înfrumusețare, dar și barurile.

De menționat este faptul că, decizia relaxării graduale a restricțiilor a venit în urma unei campanii de vaccinare de succes în cadrul căreia a fost imunizată mai mult de jumătate din populație cu cel puțin o doză de vaccin. Numărul mare de persoane vaccinate dar și restricțiile severe au dus o la o scădere semnificativă a numărului de noi infectări și de decese din cauza Covid-19.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunțat relaxarea măsurilor restrictive în cadrul unei conferințe de presă la Downing Street Nr. 10. Totodată, la finele lunii martie, guvernul britanic a eliminat interdicția de ieșire din case pentru deplasări altele decât cele esențiale, fiind vorba de prima măsură de relaxare.

În ceea ce privește realuarea călătoriile internaționale, conform planurilor guvernului de la Londra, aceasta ar urma să înceapă din 17 mai, însă un anunț oficial în acest sens nu a fost făcut încă.

Boris Johnson a precizat, totuși, că „speră” că această măsură de relaxare va putea fi luată la data menționată dar că „situația trebuie privită cu realism” pentru a evita răspândirea în țară a variantelor noi ale virusului.