Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Pandemia de coronavirus face ravagii în România: Dispare o comună din cauza deceselor

Sâmbătă, profesorul Alexandru Rafila s-a arătat îngrijorat cu privire la numărul mare de decese din România, subliniind că în fiecare săptămână o comună dispare din țară din cauza aceasta.

”Eu nu vreau să comentez ce zice Tătaru. Vă spun punctul meu de vedere. E o perioadă când numărul de cazuri se stabilizează, ceea ce nu se va stabiliza e numărul de decese. E un anumit decalaj aici, de câteva săptămâni. Mă afectează foarte tare cele 2.000 de decese care sunt săptămânal. Dacă o să avem 23 de săptămâni cu 15 mii de cazuri, va fi o problemă pentru că sistemul medical va fi afectat, iar pacienții nu au unde să meargă.”, spune social democratul.

Alexandru Rafila: Nu știu de ce nu aprobă medicamentele

Social-democratul a mai spus că tratamentul pentru cei cu forme medii sau ușoare trebuia gestionat în alt mod, subliniind că nu înțelege de ce ministrul Cseke Attila nu aprobă medicamentele necesare.

”Tratamentul ambulatoriu pe pacienții cu forme ușoare sau medii trebuia gestionat puțin altfel. Nu am nicio explicație de ce Cseke Attila nu aprobă medicamentele. Medicii de familia nu pot să prescrie pentru că nu există în farmacii, sunt doar în cele cu circuit închis din spitale.

Trebuie să existe centre care să facă analizele pentru administrarea lor. Cred că a fost o problemă legată de costuri în ceea ce privește ace anticorpi monoclonali. Sunt medicamente destul de costisitoare, dar sunt pacienți care sunt eligibili. Aștept și eu să văd care sunt criteriile, le aștept de foarte mult timp, pentru pacienții cu COVID.”, mai spune acesta.

Potrivit declarațiilor profesorului Alexandru Rafila, lucrurile nu stau deloc bine. Acesta vine cu o veste extrem de proastă și spune că săptămânal dispare câte o comună din România din cauza numărului mare de decese.

”Lucrurile acestea trebuiau pregătite de multă vreme. În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor”, spune Alexandru Rafila.