„Acceptăm numai plata cu cardul și cu aplicații de portofel digital”, este anunțul făcut de către un lanț de magazine din Germania, iar situaţia s-ar putea extinde şi la alte magazine.

Gravis nu acceptă plăți în numerar începând cu data de 16 ianuarie 2023

Fără bani cash în magazin! Celebrul retailer german Gravis, un comerciant autorizat de produse Apple, a anunțat recent că bancnotele și monedele nu mai sunt acceptate în niciunul dintre cele 40 de magazine ale sale din Germania.

Așadar, clienții pot plăti achizițiile numai cu cardul de credit, cardul de debit sau aplicațiile mobile. De asemenea, alți retaileri ar dori să urmeze exemplul.

Gravis nu acceptă plăți în numerar începând cu data de 16 ianuarie 2023 în cele 40 de magazine ale sale. Sunt acceptate doar plățile cu carduri de credit, carduri de debit și aplicații pentru portofel digital, a informat compania.

Thomas Bonrath, purtător de cuvânt al grupului Rewe , al cărui membru este și lanțul de magazine Penny, a explicat pentru Chip.de următoarele : „Deși numerarul scade în importanță , este încă a doua cea mai populară formă de plată. Pentru noi ca retaileri, versiunile „digitale” au și beneficii de servicii și asigurări.

În cele din urmă, totuși, este important pentru noi să lăsăm la latitudinea clienților noștri să decidă cum doresc să plătească. Prin urmare, vom continua să oferim cât mai multe metode de plată posibil în viitor – inclusiv plăți în numerar”, a declarat purtătorul de cuvânt.

A existat o creștere a plăților fără numerar după pandemia de coronavirus

De asemenea, Netto, Kaufland și Edeka au anunțat că vor continua să accepte plățile în numerar. Aldi Nord a spus că a existat o creștere a plăților fără numerar, în mod special după pandemia de coronavirus.

Cu toate acestea, retailerul a asigurat că nu va exclude posbilitatea de a achita cash. Drogheriile Aldi Süd și DM încă nu au venit cu precizări în acest sens.

Marile magazine de electronice unde numerarul joacă un rol minuscul au comentat situația.

O purtătoare de cuvânt a MediaMarkt-Saturn a precizat următoarele: „Vrem să oferim clienților noștri cea mai bună experiență de plată posibilă. Plata în numerar este o metodă de plată simplă și flexibilă, care continuă să fie populară în magazinele noastre fizice.”