Miercuri seară, în cadrul unei emisiuni TV la Antena 3, au fost prezentate stenograme din discuțiile interne ale PNL legate de propunerea ca premier a lui Dacian Cioloș. Iată ce au spus liberalii:

Rareș Bogdan: „În aceste zile, Dacian Cioloș, în disperare, încearcă să creeze mici tensiuni. Vă rog să țineți cont de faptul că lucrează doar pe manipulare. Nici Emil Boc, nici eu, nici Lucian Bode, nici Gheorghe Flutur nu s-au întâlnit cu Dacian Cioloș în aceste zile.

Mai mult decât atât, chiar dacă a sunat în disperare, a sunat fără adresant, fără a dialoga cu cineva. Singurul reprezentant al PNL care poartă discuții cu Dacian Cioloș este Florin Cîțu, președintele PNL, mâine după-amiază (miercuri, n.r.) în Modrogan. Restul sunt șopârle de presă.

Cristian Bușoi: „Cred că așa cum ne-a prezentat Florin lucrurile sunt destul de clare. Și cred că este soluția potrivită să-i trimitem la origini, să-i trimitem la alianța toxică PSD-AUR, să caute prima dată acolo majoritate la felul în care s-au comportat și cât de urât au atacat premierul și Partidul Național Liberal.

De asta, ședința (cu Dacian Cioloș și Klemen Hunor, n.r.) trebuie să fie probabil scurtă și clară.

Alin Nica: „Președintele Klaus Iohannis a vrut să îl erodeze pe Ciolos pentru 2024. Să nu îl victimizăm”

Florin Cîțu: „Ce ne oprește pe noi să ne victimizăm!? Trebuie să ne victimizăm și noi. Noi suntem responsabili, guvernăm în continuare”

Dan Vîlceanu: „Cioloș s-a dus la Cotroceni fără o majoritate. A blufat la modul cel mai groaznic posibil. A întârziat instalarea unui Guvern”

Gheorghe Flutur: „Să avem o poziționare fermă – PNL trebuie să rămână unit. PNL trebuie să rămână cu orice preț la guvernare și cu premierul nostru. Nu trebuie să fie ‘vioara a doua’ într-o coaliție. Să chemăm parlamentarii mai des la treabă, Guvernul nu poate să adopte OUG”.

Ce spune Cîțu despre întâlnirea cu Cioloș și Hunor?

Florin Cîțu a afirmat că la întâlnirea cu Dacian Cioloș și Kelemen Hunor nu s-a discutat despre cine ar putea prelua ministerele.

„Nu am ajuns chiar așa departe astăzi, în aceste discuții. Nu s-a discutat nimic despre ministere”, a subliniat liderul PNL.

Potrivit lui Florin Cîțu, liderul USR, Dacian Cioloș a venit la întâlnire cu intenția de a reface coaliția.

„Ideea, intenția era cea de a reface coaliția, din partea domnului Dacian Cioloș. Am vorbit mai puțin despre acest lucru astăzi. Un alt mesaj pe care l-am transmis astăzi a fost că atunci când Dacian Cioloș a fost la Cotroceni ne gândim că a avut în spate un mandat sau o majoritate când l-a propus USR premier. Acea majoritate este a AUR-PSD-USR, de aceea revin la această coaliție care are o majoritate testată în Parlamentul României, dar noi discutăm în continuare”, a mai spus Florin Cîțu.