Ungaria se îndepărtează serios de Uniunea Europeană. Tocmai a ieşit din Partidul Popular European (PPE), iar manevrele Guvernului de la Budapesta sunt absolut incredibile.

Viktor Orban a cumpărat vaccin chinezesc la preţ dublu

Guvernul de la Budapesta a plătit 30 euro + TVA pe o doză de vaccin chinezesc Sinopharm. Asta în condiţiile în care vaccinurile aprobate de Uniunea Europeană sunt mai ieftine. 20 USD sau 15 euro cât costă Pfizer şi mult mai puţin Astra Zeneca. Practic dublu, pe un vaccin mai prost, neautorizat în UE, conform 444.hu.

Afacerea dubioasă în care este implicat premierul

Afacerea în care este implicat premierul Viktor Orban este una extrem de dubioasă. Se derulează printr-o firmă de apartament care, la trei zile după înfiinţare a cumpărat un distribuitor local de medicamente, apoi a primit contractul ăsta de 150 milioane euro.

Firma are trei acţionari, din care unul, Csaba Gergely, a mai avut o cafenea care a dat faliment, a fost jucător de hochei la Ferencváros şi acum antrenează part-time o echipă de juniori, ziua fiind angajat la o fabrică de soft drinks. Când presa a sunat la cunoscuţii lui să întrebe ce-i cu el, ăia au zis că imposibil, o fi o coincidenţă de nume, omul n-are nici o treabă cu industria pharma, mai spune sursa citată.

“Ăştia l-au căutat pe Facebook şi au văzut că-i prieten cu un avocat, Zsolt Vamosi-Nagy, care a înfiinţat firma de apartament, iar în 2020 a prins un alt contract baban pentru ventilatoare din China, printr-o altă firmă înfiinţată fix înainte de contract, Silk Road Fund Holding, maghiaro-chineză.

A fost ditamai scandalul pe asta anul trecut, preţuri umflate. Firme încorporate prin pacificul de Sud, spălat de bani prin Rusia, afaceri cu arme prin Iran.

Frăţioare, şi-a tras Orban (Viktor) o mafie globala cu reţea de para-ndărături, mult mai tare decât Dragnea, noroc cu presa de investigaţie din Budapesta, câtă a mai rămas. La afacerea cu vaccinul chinezesc pare că şpaga sare de 50% din contract. Jó napot kívánok, PSD, sunteţi mici, bre”, scrie şi Sorin Ioniţă, de la ExpertForum, pe o reţea de socializare.