Dezbaterile au fost întrerupte, în noaptea de luni spre marţi, la ora 2:00, după ce timp de câteva ore au fost prezentate şi supuse votului amendamentele formulate la bugetul Ministerului Dezvoltării.

Trebuie menționat că pentru acest buget au fost formulate cele mai multe amendamente, peste două mii. Foarte multe fiind susţinute în plen.

Plenul Legislativului continuă dezbaterile

De asemenea, în cursul zilei de marţi, plenul Legislativului continuă dezbaterile pe anexele proiectului Legii bugetului de stat şi pe proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

La finalul dezbaterilor, cele două proiecte vor fi supuse votului final al Parlamentului. Luni seara, senatorii şi deputaţii au votat pe articole proiectul Legii bugetului pe acest an. Nu a fost acceptat niciun amendament la cele 57 de articole ale proiectului de lege, acestea fiind aprobate în forma Guvernului.

Dezbaterile pe legea bugetului de stat au fost începute recent

Parlamentul dezbaterea proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 în data de 25 februarie.

Deputaţii şi senatorii au putut depune amendamente la cele două proiecte până în ziua de joi. Mai apoi, acestea au fost centralizate până la ora 12:00 şi transmise comisiilor parlamentare.

Şedinţele comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci au avut loc joi, între orele 12:00 şi 16:00, conform calendarului de dezbatere aprobat de Birourile permanente reunite. Tot joi, între orele 14:00-16:00, au avut loc dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin