Flăcările fac ravagii în Grecia. O mare parte din insula Rhodos a rămas fără curent electric şi apă din cauza unui incendiu de vegetaţie care a afectat reţelele de alimentare.

În același timp, potrivit Digi24, două localităţi au fost parţial evacuate, iar soldaţii greci luptă alături de pompieri pentru a stinge focul. Amintim faptul că din cauza temperaturilor extreme şi a vegetaţiei foarte uscate, incendiul din Rhodos s-a extins rapid.

În acest context, cele două centrale electrice de pe insulă au fost închise, astfel, curentul şi apa au fost întrerupte. Pe lângă pompieri, o serie de voluntari de la armată au venit pentru a ajuta la stingerea focului. Au fost prezente inclusiv avioane specializate, care s-au alimentat cu apă direct din mare pentru a stinge focul.

Pe lângă insula Rhodos care a fost mistuită de flăcări, în apropiere de Patras, în Peloponez, patru sate au fost evacuate din cauza incendiilor. Mai exact, focul a început în pădurile din zona de deal şi s-au extins apoi în zona de coastă.

Pompierii au luat apă din mare pentru a stinge incendiile 

Potrivit sursei citate, 95 de pompieri, 33 de camioane, patru avioane de stingere a incendiilor şi elicoptere au fost mobilizate pentru a lupta împotriva acestui incendiu în regiunea Zeria. Totodată, din cauza focului, autostrada care leagă Patras de Corint şi Atena a fost blocată.

Zonele mistuite de flăcări arată ca un coșmar, iar localnicii se plâng de tot ceea ce se întâmplă.

„Măslinii mei au ars, doar animalele mari au scăpat. Magazia cu 300 de pachete pentru vânzare a ars, la fel şi găinile, iepurii, tot”, a declarat un localnic. „Avem multă pădure şi nu a ars niciodată în ultimii 100 de ani”, spune un altul.

Amintim faptul că pe coasta Turciei de la Mediterană au fost înregistrate 117 incendii de vegetaţie, în 5 zile. În ceea ce privește cele mai afectate zone, acestea sunt pădurile din apropierea hotelurilor din staţiunea Marmaris, care se află la aproximativ treizeci de kilometri nord de Rhodos.

Nici Italia nu a scăpat de flăcări. 250 de de intervenții au fost înregistrate în Sicilia în ultimele ore, iar turiștii au fost evacuați.