Cu GTS, Deutsche Telekom își extinde capacitatea de a oferi servicii de telecomunicații pan-europene, precum și produse integrate în țările în care are în prezent o infrastructură limitată de rețea cu acces prin linii fixe.

„Noi investim, contrar tendințelor. GTS este un element suplimentar pentru dezvoltarea poziției noastre pe piața operatorilor integrați, compusă din servicii de comunicații mobile și fixe. Consolidarea poziției pe segmentul business este, de asemenea, un element central al strategiei noastre”, a spus Timotheus Höttges, Chief Financial Officer Deutsche Telekom.

„Această achiziție crește capacitatea noastră de a furniza servicii inovative de telecomunicații pan-europene transfrontaliere. Subsidiarele noastre locale din Cehia și Polonia, ale căror operațiuni sunt centrate pe comunicațiile mobile, vor beneficia cel mai mult de infrastructura fixă adăugată. De aceea, GTS este o completare ideală a portofoliului nostru”, a comentat Claudia Nemat, membru în Boardul Deutsche Telekom pentru Europa și Tehnologie.

GTS este unul dintre furnizorii de top de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est. Compania are o infrastructură de rețea și centre de date extinsă, precum și un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business. În 2012, GTS a obținut venituri de 347 milioane de euro și o EBITDA pro-forma de 87 milioane de euro, excluzând activele slovace, care vor fi reținute de vânzători, ca parte din tranzacție.  
În ţara noastră, compania furnizează soluţii naţionale şi internaţionale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud şi colocare în centrele de date proprii din Bucureşti. Compania are aproximativ 130 de angajaţi. Anul trecut GTS Telecom România a avut venituri de 20 milioane de euro, în scădere cu 15% faţă de 2011, şi un profit operaţional înaintea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizărilor (EBITDA) de 5 milioane euro, în creştere cu 10%.
Deutsche Telekom cumpără GTS de la un consorțiu de firme internaționale de investiții, incluzând Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital și M/C Partners, care au dezvoltat activ compania în ultimii 6 ani. Clienții deja existenți și viitori ai GTS vor beneficia de suportul oferit de Deutsche Telekom, respectiv de rețeaua extinsă la nivel european și global, de accesul la serviciile fixe și mobile, precum și de resursele sale financiare. Toți clienții vor beneficia de furnizarea neîntreruptă a serviciilor.

„Considerăm că Deutsche Telekom este cel mai bun partener pentru GTS și ne bucurăm de beneficiile și oportunitățile astfel create pentru clienții și angajații noștri”, a spus Danny Bottoms, CEO GTS.

Tranzacția este supusă aprobărilor autorităților de reglementare.Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom.