Descoperire surprinzătoare la cei care s-au vindecat de COVID! Medicii nu se așteptau la asta

Italia este prima țară din Europa care a fost grav afectată de pandemia de coronavirus. Anul trecut numeroase orașe italiene au intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri. Vo ’Euganeo este orașul care a înregistrat primul deces provocat de COVID-19 din Europa. Orașul a fost închis de soldați timp de două săptămâni, timp în care medicii au mers pentru a testa localnicii.

Chiar dacă militarii au plecat, medicii au rămas pentru a continua testele. În acest mod, ei au descoperit că anticorpii produși de localnici sunt eficienți cu nouă luni mai mult decât au prezis anumiți experți.

„Am constatat că, în unele cazuri, nivelul anticorpilor chiar a crescut, contrar așteptărilor”, a declarat Enrico Lavezzo, microbiolog la Universitatea din Padova, care efectuează testele.

Anticorpi de două ori mai numeroși

În luna mai 2020 au fost testați 2.602 de oameni, iar 162 aveau imunitate după contaminări survenite în februarie sau la începutul lunii martie. O bună parte dintre cei care au dobândit imunitate au făcut parte dintr-un grup de 156 de persoane care au fost testate încă o dată în luna noiembrie. Dintre aceștia 129 încă aveau anticorpi, notează The Times.

„Peste jumătate din cei 129 aveau un nivel mai mic al anticorpilor după nouă luni, dar suficient pentru a preveni virusul”, a spus Lavezzo.

În urma testelor s-au descoperit 16 cazuri în care nivelul de anticorpi era de două ori mai mare decât atunci când au fost testați prima oară, în martie anul trecut.

„Credem că se datorează faptului că au avut intrat din nou în contact cu virusul”, a declarat Lavezzo, apoi a adăugat: „Virusul a intrat în corpul lor, a infectat câteva celule, dar a fost rapid eliminat de anticorpii deja existenți. Dar virusul a stimulat producția de noi anticorpi. Niciunul nu a prezentat simptome”.

Medicul a mai precizat că în perioada mai-noiembrie, nouă subiecți dintre cei 16 au intrat în contact cu un pacient pozitiv.

„Ce am observat în cazul Covid este că un contact poate să dubleze numărul de anticorpi pe care un vindecat îl are deja și astfel este prelungit intervalul de protecție”, a afirmat Lavezzo.

„Ceea ce nu știm este dacă în timpul acelei contaminari scurte și minore, devii contagios”, a mai spus acesta.

Medicul Lavezzo a mai spus că producerea anticorpilor suplimentari va funcționa atât pentru cei care au avut COVID, cât și pentru cei care s-au vaccinat. El mai spune că protecția oferită de vaccin paote fi consolidată și extinsă dacă destinatarul intră în contact cu un caz pozitiv.

Sursă foto: Dreamstime