Bunicul Luizei Melencu este sigur că Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, nu le-a omorât pe Luiza şi Alexandra. Acesta a declarat că fetele doar au fost răpite de presupusul criminal şi ascunse o perioadă într-o baracă, pe care Dincă o folosea pentru depozitarea unor componente auto pentru service-ul pe care îl deţinea, potrivit România TV. Surse au declarat că Gheorghe Dincă aducea mereu fete în baraca respectivă. De acolo, ele ar fi fost luate de o reţea de trafic de persoane şi duse în străinătate pentru a se prostitua.

Şi Monica Melencu, mama Luizei, spune că cele două adolescente sunt încă în viaţă.

„Fiica mea avea un lănțișor cu trei inimioare. Nu mi s-a arătat niciun obiect. Atunci cum pot să cred că fiica mea este moartă? Eu cred că acest caz este mușamalizat. Când a dispărut fiica mea, soția domnului Dincă era prin preajmă. În cazul Alexandrei, fiica dânsului a fost prin preajmă. Are familia suspectă. Eu spun că aceste fete nu sunt moarte. Eu cred că acest caz se vrea mușamalizat. Ar trebui să meargă pe altă pistă. Fetele sunt traficate”, a declarat Monica Melencu.

Cuscrul lui Dincă susţine şi el ipoteza potrivit căreia fetele au fost traficate. Într-o înregistrare realizată de jurnaliştii Antena 3 cu camera ascunsă, el a povestit că este adevărată teoria potrivit căreia familia pensionarului de 66 de ani din Caracal este implicată în trafic de persoane. Cuscrul lui Dincă a spus că există o rețea bine pusă la punct, explicând și traseul pe care îl parcurg fetele pentru a ajunge în străinătate.