Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, susţine că deschiderea şcolilor în contextul actual „va duce la o explozie fără precedent a numărului de cazuri” de coronavirus.

„Ce fac acum Orban şi Anisie este crimă cu premeditare”, a spus el.

„Deschiderea şcolilor este crimă cu premeditare. (…) În şase luni de pandemie n-au fost în stare să pregătească un plan şi un regulament pentru redeschiderea şcolilor. La nivel central guvernează haosul. N-au alocat bani pentru măşti şi tablete, n-au stabilit nicio strategie coerentă de siguranţă medicală. Lasă totul pe capul administraţiei locale. (…) N-au fost în stare să pună în scenă un model cu circuitele de siguranţă. Au lăsat la latitudinea unităţilor de învăţământ să stabilească regulamentele. Să facă fiecare ce-i trece prin cap”, a scris Aurelian Bădulescu, marţi, pe Facebook.

Viceprimarul, candidat al PSD la funcţia de primar al Sectorului 3 al Capitalei, spune că, în cazul reapariţiei focarelor, liberalii „vor da vina pe autorităţile locale”.

„Aceasta este metoda de lucru a PNL. Ei mereu găsesc un vinovat. Guvernul Orban a închis şcolile pe 11 martie, când au fost 18 cazuri de infectări cu COVID-19 raportate în 24 de ore şi acum le redeschide, când numărul cazurilor zilnice depăşeşte 1.000. România se află pe locul 4 la nivel european în funcţie de numărul cazurilor grave, internate la ATI. Ce fac acum Orban şi Anisie este crimă cu premeditare. Deschiderea şcolilor în contextul actual va duce la o explozie fără precedent a numărului de cazuri”, mai scrie Bădulescu.

Pe de altă parte, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul a alocat 175 de milioane de euro pentru începerea în bune condiţii a cursurilor şcolare. Acesta a precizat că 50 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru decontarea cheltuielilor de achiziţionare a mijloacelor de protecţie sanitară, măşti, substanţe de dezinfecţie, 25 de milioane de euro vor fi pentru achiziţionarea de cisterne sanitare, pentru şcolile care nu au apă curentă. De asemenea, sumele respective vor fi suplimentate dacă va fi necesar, a mai precizat Orban.