Marius Daniel Șișu a fost numit, în februarie 2019, președinte interimar al Agenției Naționale a Medicamentului, de către Guvernul condus atunci de Viorica Dăncilă, cu toate că bărbatul picase admiterea la Facultatea de Farmacie,

Surse apropiate de acest domeniu spun că Şişu a fost demis, joi, de către ministrul Sănătății, Victor Costache. Astfel, decizia privind demiterea şefului de la Agenţia Medicamentului a fost luată ieri de ministrul Sănătății, iar Ordinul de demitere a fost semnat astăzi, scrie hotnews.ro.

Scandalul din jurul numirii lui Marius Daniel Șișu în fruntea ANM

Marius Daniel Șișu a fost numit la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului în februarie 2019. El a înlocuit-o pe Adriana Cotel, o apropiată a lui Darius Vâlcov, care a condus ANM timp de 4 luni, fără ca CV-ul ei să fie făcut public. Situaţia s-a repetat şi la numirea lui Șișu, în februarie, pentru că nu s-a oferit nicio informație despre pregătirea lui profesională.

Marius Daniel Șișu, în vârsta de 36 de ani, nu a reușit să treacă examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, iar experiența lui în domeniul sănătății se limitează la falimentarea unor mici afaceri cu medicamente, scriau, în aprilie anul 2019, cei de la Recorder.ro. În iulie 2018, numele lui apărea pe lista candidaților respinși la examenul de admitere al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, însă instituția de învățământ a șters documentul PDF de pe site. Informația a rămas în căutările din Google, dar link-ul duce către o pagină goală. Șișu a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25, potrivit Recorder.ro.

„Pentru a forța, totuși, intrarea la Facultatea de Farmacie a Universității din Craiova, Marius Daniel Șișu a profitat de o portiță legală care-i permite unui tânăr să devină medicinist fără să dea examenul de admitere. Universitatea din Craiova are alocate câteva locuri pentru studenții străini. Aceștia nu sunt nevoiți să dea examen de admitere, departajarea făcându-se în urma unui concurs de dosare. Regulamentul le permite, însă, și studenților români să aplice pentru aceasta categorie, la grupa cu predare în limba engleză și după achitarea taxelor de școlarizare. La Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, taxa anuală pentru studenții străini este de 5.000 de euro, de trei ori mai mare decât taxa obișnuită pe care o plătesc studenții care nu prind locuri ‘la buget’ „, scriau jurnaliștii de la Recorder.