Banca Transilvania se impune ca lider pe piața bancară din România. Instituția bancară are, în prezent, aproximativ 4 milioane de clienți, peste 500 de sucursale și aproximativ 9.000 de angajați.

Această instituție financiară oferă o gamă variată de servicii. Prin intermediul aplicației BT Pay, clienții care au cont și card la această bancă pot realiza economii semnificative.

Funcția Round Up permite economisirea unor sume de bani

În prezent, peste 250.000 de utilizatori ai aplicației BT Pay beneficiază de funcția Round Up. Acesta le permite să economisească sume de bani. De asemenea, conform unui comunicat emis de bancă, opt din zece persoane care dețin conturi de economii la Banca Transilvania utilizează funcția Round Up.

În fiecare lună, mai mult de 12.000 de clienți își activează funcționalitatea Round Up în aplicația BT Pay. Acesta este una dintre cele mai populare opțiuni oferite de această platformă. Opțiunea oferă utilizatorilor posibilitatea de a economisi în mod automat la fiecare plată efectuată la punctele de vânzare sau online, folosind unul dintre cardurile de debit BT, fie ele digitale sau fizice, cu o dobândă anuală de 4%.

plata online, plata cu cardul, plata cu telefonul mobil
Beneficii oferite de Banca Transilvania/SURSA FOTO: Dreamstime

Cea mai populară opțiune oferită de Banca Transilvania

Mai întâi, funcționalitatea presupune rotunjirea automată a fiecărei tranzacții efectuate cu unul dintre cardurile de debit BT, până la un multiplu selectat, care poate fi de 1 leu, 5 lei sau 10 lei. Acest prag poate fi modificat în orice moment. De exemplu, dacă pragul de rotunjire este setat la 10 lei și o plată este în valoare de 3,5 lei, atunci suma rotunjirii este de 6,5 lei.

Prin intermediul aplicației, utilizatorii au posibilitatea să transfere automat diferența provenită din suma rotunjită din contul lor curent în lei în contul de economisire Round Up. Această funcționalitate permite o economisire eficientă și fără eforturi suplimentare. Clienții pot accesa oricând banii economisiți prin transferul acestora în conturile lor curente la Banca Transilvania.

Cum poți românii face economii substanțiale

De asemenea, în aplicație, utilizatorii pot verifica suma economisită prin intermediul funcției Round Up. Ei au acces și la un istoric al tranzacțiilor efectuate. Potrivit comunicatului BT, cei mai mulți clienți care utilizează funcția Round Up au vârste cuprinse între 27 și 42 de ani (37%). Aceștia sunt urmați de cei cu vârste între 18 și 26 de ani (34%). În final, vin adolescenții, cu vârste între 14 și 17 ani (20%).

Pentru a profita de toate beneficiile oferite, clienții de la Banca Transilvania trebuie să activeze funcționalitatea Round Up direct din aplicația BT Pay. Procesul este simplu și presupune anumiți pași. Întâi se accesează funcția Setări card. Apoi se selectează opțiunea Activează Round Up.