A venit rândul Ungariei să aplice noi măsuri restrictive după ce cel de-al doilea val an pandemiei și-a făcut simțită prezența.

Premierul ungar Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță că școlile și restaurantele vor fi închise iar că de la miezul nopții va intra în vigoare un orar prelungit de interdicție a circulației pe timpul nopții.

Mai mult decât atât, premierul Viktor Orban a mai anunțat că evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori iar adunările, de orice fel, vor fi interzise.

Orban a afirmat că noile restricţii sunt necesare deoarece ‘dacă infectările cu coronavirus continuă să crească în ritmul actual (…) spitalele ungare nu vor putea face faţă solicitărilor’.

Măsuri speciale în spitalele din Ungaria

Prim-ministrul Viktor Orban a vorbit vineri, la postul public de radio, despre situaţia actuală din Ungaria, generată de pandemia de coronavirus. Deşi închiderea şcolilor este deocamdată evitată, şeful Guvernului a recunoscut că se vor lua măsuri speciale în spitale.

Ungaria va avea nevoie, potrivit estimărilor actuale, de 2.240 de paturi la Terapie Intensivă, cu ventilatoare, până la 21 noiembrie şi de 4.480 până la 10 decembrie, a mai precizat premierul Orban.

„Cam aceasta este limita capacităţilor noastre, pentru că asta implică 30.000-32.000 de pacienţi cu coronavirus în paturile de spital”, a declarat el la postul public de radio.

„Am putea încă să gestionăm asta, dar am luat astăzi decizia ca în cazul în care infectările depăşesc această limită, să existe locuri speciale, în afara spitalelor dacă e nevoie, unde pacienţii să primească o îngrijire corespunzătoare”, a mai precizat şeful Guvernului de la Budapesta, potrivit Agerpres.

Orban a precizat că decizia de reprogramare a unor operaţiuni va fi luată „în câteva zile sau câteva ore”, pentru a elibera paturi de spital.