Vlad Voiculescu, out? Va fi demis. Ministrul se află în centrul unei furtuni politico-mediatice

Sebastian Lăzăroiu, fost ministru al Muncii în Guvernul Emil Boc, a scris recent pe pagina sa de socializare că în jurul lui Vlad Voiculescu se află o „furtună politico-mediatică” nemaivăzută.

„Mi-ar plăcea să vă spun că Vlad Voiculescu va rămâne ministru al Sănătății până-n luna mai-iunie anul ăsta, dar nu pot. Am 30 de ani de experiență, să zicem, cel puțin observațională, în politica românească, și nu am văzut o asemenea dezlănțuire împotriva unui ministru. N-am nicio miză personală să-l victimizez sau să-l apăr”, a scris Sebastian Lăzăroiu pe Facebook.

E vorba de bani și interese

Totodată, acesta a completat că miza este „bugetul care va fi administrat de casele județene de asigurări”.

„Îi văd greșelile, le-am și spus public. Am văzut miniștri care nu-și puteau lega șireturile (pe unii i-ați vazut și voi), peste care se prăbușea instituția, dar o asemenea furtună politico-mediatică n-am văzut împotriva niciunuia dintre ei. E o ofensivă generalizată, concertată și aproape disperată, căzută deja în registrul tragi-comic (îmi imaginez un regiment de tancuri împotriva unui omuleț). Toată emoția negativă (firească, la apogeul pandemiei) e orientată contra lui prin mijloacele de comunicare la dispoziție.

Miza sunt cele 10 mld. de euro, bugetul care va fi administrat de casele județene de asigurări, unde, din ce am citit azi într-o știre, șeful de la CNAS intenționează să organizeze concursuri de-adevăratelea (hahaha) până-n iunie. Poate n-ați văzut toate zerourile. 10 urmat de nouă zerouri! Euro! Mă rog, una din mize. Celelalte sunt legate tot de bani și interese.

Factorul politic e marginal și mai degrabă oportunist în ecuație. Se mai reglează conturi în PNL, îl mai șubrezește Orban pe Cîțu, mai speră aripa PSD din PNL într-o guvernare minoritară etc. Dar astea sunt nesemnificative. E vorba de bani și interese, în principal. Poate va reuși să supraviețuiască, dar sunt sceptic”, a completat fostul ministru.

 

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin