Prințul Harry și prințul William ar putea avea doar trei ani între ei, dar educația lor a fost cu siguranță diferită. Explicația este una simplă în acest caz: prințul William va fi într-o bună zi rege. Această situație i-a schimbat, fără îndoială, în totalitate viața, de la relația sa cu membrii familiei regale până la libertatea pe care i-a fost permisă.

De fapt, se pare că a avut un așa efect asupra prințului în vârstă de 38 de ani, încât a ales să aștepte să-i spună fiului său cel mare, prințul George, că va moșteni într-o zi acest titlul.

Când Prințesa Diana a murit, în 1997, averea ei s-a împărțit în mod egal între cei doi fii ai ei, William și Harry, însă Regina Mamă a făcut diferența enormă dintre ei. O diferență între cei doi prinți, care a apărut abia de curând, este averea pe care au moștenit-o de la străbunica lor, Regina Mamă, care le-ar fi lăsat prinților o bună parte din averea ei.

O mare parte a averii îi revine prințului Harry

Și motivul este unul înduioșător. Având în vedere că William este al doilea în ceea ce privește succesiunea la tron, regretata mamă a reginei Elisabeta a II-a a vrut să-i asigure viitorul financiar lui Harry.

După moartea Reginei Mame, în 2002, aceasta a lăsat fiicei sale ei moșia (inclusiv conținutul caselor), iar prețioasa sa colecție de picturi Monet a fost donată Colecției Regale și expusă la Palatul Buckingham.

De asemenea, s-a spus că aceasta a pus două treimi din avere într-un fond de încredere pentru strănepoții ei, estimat la aproximativ 14 milioane de lire sterline. În același timp, conform unui raport al BBC dat publicității mai târziu, prințul Harry ar fi primit de fapt o pondere mai mare din avere decât fratele său William.

Suma exactă pe care a moștenit-o Harry nu este cunoscută, dar conform raportului BBC se spunea că majoritatea banilor îi vor reveni lui, „din moment ce William va avea beneficii devenind rege”.