Viorica Dăncilă l-a provocat pe Klaus Iohannis să răspundă la o întrebare legată de banii folosiți în campania electorală. Ea a atras atenția într-o postare pe pagina sa de Facebook despre faptul că președintele în funcție,Klaus Iohannis, ar putea să se folosească de resursele Administrației prezidențiale pentru propria sa campanie electorală și cere lămuriri în acest sens de la șeful statului.

„Am văzut astăzi în presă că mai mulți dintre cei care au fost invitați la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunați de la Administrația Prezidențială. Președintele trebuie să lamurească urgent dacă este adevărată această informație și, dacă da, de câte ori a folosit resurse ale Administrației Prezidențiale în organizarea propriei campanii electorale.

Este inacceptabil ca Președintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiți de contribuabili pentru a organiza activități de natură electorală, adică în folos politic propriu. Așteptăm aceste lămuriri din partea candidatului PNL”, scrie Dăncilă pe pagina sa de Facebook.