Bogdan Despescu, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, a fost demis după scandalul iscat în urma faptului că un pedofil căutat de autorităţi s-a dovedit a fi poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere.

“Am cerut clarificări de la conducerea Poliţiei Române. Am constatat că a făcut o informare prin purtătorul de cuvânt. Până acum, nimeni dintre şefii acestui poliţist nu a înţeles să-şi asume o responsabilitate”, a spus Carmen Dan.  

“Superficialitatea testărilor a făcut să existe în sistem oameni cu devieri comportamentale.  Mă declar total nemulţumită de explicaţiile primite. Nu am văzut pe nimeni dintre cei care ocupă funcţii să iasă public.  A lipsit răspunsul la întrebarea cum de nimeni dintre cei care aveau atribuţii nu a ştiut de aceste devieri comportamentale.  Probabil este un caz izolat, dar cu repetiţii.  Informaţia primară a fost raportată cu întârziere ministrului. Să avem curajul de a ne asuma că avem probleme în sistem.  Explicaţiile de aseară le apreciez lacunare.  Am cerut schimbarea din funcţie a lui Bogdan Despescu”, a mai spus ministrul, într-o declaraţie de presă.