Jetsun Jamphel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso,  al XIV-lea lider spiritual la tibetanilor sau Dalai Lama, şi-a făcut recent cont pe Twitter, iar numărul celor care îl urmăresc creşte constant.

Twitter se transformă pe zi ce trece într-o platformă a celebrităţilor. După ce Bill Gates, cel mai bogat om din lume, şi-a făcut cont pe site-ul de microblogging la sfârşitul lunii trecute, astăzi Dalai Lama s-a alăturat  şi el serviciului de mesaje scurte.

Un cont Dalai Lama exista de mai multă vreme pe Twitter, însă acesta era unul fals. Contul făcut astăzi de liderul spiritual la tibetanilor a fost verificat şi confirmat de către cei de la Twitter, iar de atunci numărul celor care decid să îl urmărească pe Dalai Lama creşte impresionant de repede.

Acesta are în prezent peste 47.000 de followers şi nu urmăreşte pe nimeni. Nu se poate compara încă cu actorul Ashton Kutcher care are peste 4,5 milioane de persoane care urmăresc posturile sale, însă este posibil să îl depaşească pe măsură ce tot mai mulţi află de prezenţa sa pe Twitter.

Pe Twitter se publică 50 de milioane de mesaje zilnic

Kevin Weil, responsabil al Twitter, a declarat recent pe blogul companiei că utilizatorii reţelei au trecut de la 5.000 de mesaje pe zi în 2007, la 300.000 de mesaje în 2008 şi apoi la 2,5 milioane de mesaje pe zi în 2009.

 Numărul de mesaje trimise pe platforma Twitter a crescut cu 1.400% anul trecut, ajungând la 35 de milioane de mesaje pe zi, potrivit lui Weil. „Astăzi am ajuns la 50 de milioane de mesaje pe zi, adică o medie de 600 pe secundă”, a precizat Weil. Acesta nu le-a inclus şi pe cele de tip spam.

SURSA: Mashable, Mediafax