Acesta a precizat că, printre prioritățile viitorului guvern, indiferent dacă acesta este unul de tranziție sau nu, trebuie să se regăsească o abordare serioasă a dosarului retrocedărilor. ”Trebuie să solicităm la CEDO o derogare și să constituim în regim de urgență o comisie parlamentară care să găsească o soluție care să statisfacă toate părțile. Altfel, presiunea pe buget va fi foarte mare. Nu va fi ușor să se găsească o astfel de soluție deoarece există precedentul unor despăgubiri în proporție de 100% și nu se pot face discriminări.Experții trebuie să găsească o soluție pentru România și nu pentru un paritd sau altul”, a precizat Dăianu.
O altă prioritate a viitorului guvern, în viziunea acestuia, este ”repararea gafei monumentale făcute de Boc și preluate de Ungureanu – interpretarea greșită a legii privind impozitarea pensiilor”.
În ceea ce privește deprecierea leului la anunțul căderii guvernului Ungureanu, Dăianu a spus că Banca Naţională a României are puterea să gestioneze această situaţie și că pieţele și bursele sunt obişnuite cu astfel de evenimente care se petrec şi în alte state.