Eşec în negocierile pentru formarea unei noi majorităţi care să dea Guvernul României!

Dacian Cioloş a ieşit nervos de la negocieri!

Miercuri, 13 octombrie, la sediul PNL s-au întâlnit Dacian Cioloş (USR), premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, Florin Cîţu (PNL), Kelemen Hunor (UDMR) şi Varujan Pambuccian, şeful grupului parlamentar al minorităţilor.

Întâlnirea dintre cei patru a durat mai puţin de o oră.

La ieşire, Dacian Cioloş a plecat nervos şi nu a dorit să ofere prea multe informaţii reporterilor care-l aşteptau, transmiţându-le doar un fugitiv: “Nu s-a luat nicio decizie!”, precum şi faptul că urmează o şedinţă la sediul USR, după care vor fi făcute mai multe declaraţii.

Florin Cîţu: Astăzi nu a fost o negociere (…) Vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, după şedinţa din această după-amiază, că nu mai există, în acest moment, coaliţia de guvernare nu mai există, pentru că USR a părăsit-o şi a votat cu PSD şi AUR în Parlament.

“Nu a fost nicio concluzie. Am spus că mi se pare normal ca cei care au declanşat criza, adică USR, PSD şi AUR să găsească o soluţie. (…)

Suntem aici din respect pentru români; vrem ca România să nu rămână în criză, dar soluţia trebuie să vină de la cei care au aruncat-o în criză. (…) Când Dacian Cioloş a fost la Cotroceni ne gândim că a avut o majoritate când USR l-a propus premier. (…)

Suntem un partid responsabil, vrem să rezolvăm această criză, dar nu noi am declanşat această criză. În PNL nu s-a luat o decizie despre vot, nu am discutat aşa ceva, nu cunoaştem un program de guvernare. (…) Coaliţia nu mai există, de când un partid a ieşit şi a votat în Parlament cu PSD şi AUR.

Astăzi nu a fost o negociere, a fost o discuţie, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare.

Am spus mereu că soluţia cea mai bună pentru România este o coaliţie de dreapta cu un premier liberal”, au fost câteva dintre declaraţiile lui Florin Cîţu.

Kelemen Hunor: Am constatat lipsa de încredere

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus şi el că Dacian Cioloş nu a reuşit să coaguleze astăzi o majoritate, însă mai are câteva zile la dispoziţie să reuşească asta, până săptămâna viitoare.

“Am constatat lipsa de încredere, e greu să construieşti ceva fără încredere.

Sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate şi în dreapta şi în stânga. Nu putem schimba nici votul la moţiune, nici alăturarea de AUR a celor de la USR, dar sper că putem schimba ziua de mâine.

Dl Dacian Cioloş are mandatul de a coagula o majoritate. Azi nu a avut succes, dar mai sunt câteva zile până săptămâna viitoare.

Soluţie? Criza aceasta guvernamentală a fost creată de o majoritate de voturi. Noi încercăm să găsim o soluţie pentru bolnavii care sunt în spitale”, au fost câteva dintre declaraţiile făcute de Kelemen Hunor, după negocieri.

Ce spunea Dacian Cioloş înainte de a intra la şedinţa de la sediul PNL?

“Ne aflăm într-un moment excepțional, care cere soluții excepționale.

Nu am venit la această întâlnire ca să aflu ce pot să îmi ofere mie partenerii noştri de coaliţie, ci ce sunt ei dispuși să ofere ei României.

Le ofer un parteneriat ca să putem forma o majoritate în Parlament”, spunea liderul USR înainte de discuţiile de miercuri.