Ludovic Orban va rupe PNL? Dan Vîlceanu spune exact despre câți parlamentari este vorba

Declarația acestuia a fost făcută duminică, 24 octombrie, după ce a fost întrebat dacă Ludovic Orban ar putea să rupă PNL.

„Ar putea să rupă o parte foarte mică (…) Maxim 10-12 parlamentari”, a declarat Dan Vîlceanu la Prima TV.

Anunțul făcut de fostul lider liberal

Amintim că fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a anunţat joi că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este „picătura care a umplut paharul”.

„Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a anunţat Orban.

„Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată dimineață, la ora 10.00, în simulacrul de BEX, care nu e for statutar al partidului. Candidatul se stabilește în Consiliul Național! Ședința de azi a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbatere în PNL în conducerea impusă de Iohannis. A fost o informare că va fi propus Ciucă. Decizia a fost luată aseară, la Vila Lac, unde au participat un număr restrâns de persoane, la întâlnirea cu Iohannis. Veniseră să se bată ăștia care-l sprijineau pe Bode cu cei care-l sprijineau pe Cîțu. A ieșit cine a vrut Iohannis.

Partidul Național Liberal nu mai există, forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voință care nu mai ține cont de dorința cetățenilor, de voința membrilor de partid. E pur și simplu o conducere plină de obediență care nu are niciun fel de coloană vertebrală, niciun fel de opinii și niciun fel de păreri”, a mai spus Ludovic Orban.

Fostul președinte al liberalilor a spus și că decizia președintelui reprezintă „o trădare gravă a legăturilor care au votat cu Klaus Iohannis”.

„Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forța conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înțelegere cu PSD este o decizie care reprezintă o trădare gravă a legăturilor care au votat cu Klaus Iohannis și în primul tur și în al doilea tur și o trădare gravă a legăturilor care au votat PNL tocmai pentru a ține PSD departe de guvernare. (…)

Eu categoric nu voi vota pe domnul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL.

Pentru mine, atât Iohannis, cât și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare cum le spun eu celor care s-au auto-intitulat echipa câștigătoare au trădat grav interesele cetățenilor români”, a completat Orban.