Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, a venit cu un pronostic privind soarta lui Gheorghe Dincă. Acesta a declarat la România TV că zilele lui Gheorghe Dincă sunt numărate și că procesul va dura atâta timp cât acesta va trăi.

„Va dura foarte mult atât timp cât Dincă va trăi. Părerea mea e că nu va mai dura mult și nu știu… coronavirusul sau ceva îl va doborî (…) Dacă Dincă începe să spună tot, lucrurile se vor complica.”, este de părere avocatul familiei Melencu.

Tonel Pop a continuat să vorbească pe acest subiect și a declarat că în dosarul Caracal sunt implicate multe servicii și că încrengăturile sunt foarte mari. Mai mult decât atât, avocatul consideră că acest dosar va fi secretizat parțial timp de 50 de ani.

”Sunt foarte multe servicii băgate în acel dosar, încrengăturile sunt foarte mari. Cred că acest dosar, cel puțin parțial, va fi secretizat pe 50 de ani”, a declarat avocatul Tonel Pop la România TV.

Procesul se va judeca cu ușile închise

Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol, profanare de cadavre și răpire, are primul termen miercuri, 21 octombrie.

Tribunalul Olt a trimis la începutul acestei săptămâni un comunicat de presă prin care informează că în sala de judecată vor putea intra doar avocații și familiile victimelor, presa neavând voie în interior.

Instituția a invocat pandemia de coronavirus pentru a explica motivul pentru care presa nu are voie în sala de judecată.

„În contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 la nivel naţional şi a necesităţii protejării cu prioritate a sănătăţii persoanelor participante la procedurile judiciare, preşedintele completului de judecată nu va permite accesul în sală de judecată la data de 21.10.2020 a altor persoane (asa cum sunt reporterii), în afară celor prevăzute de lege”, a transmis Tribunalul Olt, citat de româniatv.net.