„Sunt onorată să fac parte din Partidul Național Liberal. 145 de ani și eu, acum, pun puțin umărul. Pentru că liberalii sunt oameni serioși. Nu funcțiile sunt importante. Nu este nicio rușine dacă ești simplu membru. Este o onoare. Mă înclin în fața voluntarilor noștri. Sunt colega lor”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook miercuri, după ce pe tot parcursul zilei s-a vehiculat că s-ar retrage din funcția de ministrul al Muncii și chiar de la șefia PNL București.

Un alt mesaj cu subînțeles a fost făcut marți

„Politica este despre oameni și nevoile lor. Cu fapte, cu rezultate livrate pentru ei. Nu este despre simple declarații la TV, (unde unii sunt abonați) sau despre afișe electorale cu poze frumoase și slogan de despre grija pentru oameni. Bine gândit în laboratoarele consultanților. Nu este nimic extraordinar în ceea ce spun. Este despre puțină decență și despre normalitatea la care să nu care cumva să renunțăm”, scria Violeta Alexandru marți pe Facebook.

Violeta Alexandru, infectată cu coronavirus

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, spunea zilele trecute că se simte bine și a anunțat că lucrează prin telemuncă, după ce a fost confirmată pozitiv cu Sars-Cov-2. Aceasta le transmite tuturor mesajul de a se proteja şi de a păstra distanţa faţă de cei din jur.

„Am folosit toate măsurile de protecţie, în ceea ce mă priveşte înclin să cred că imunitatea mea nu a fost chiar în cea mai bună formă, în sensul în care am muncit foarte mult, mi-a fost destul de greu şi obositor şi, ca atare, sunt convinsă că pe fond de oboseală ceva s-a întâmplat, pentru că măsurile de protecţie mi le-am luat”, a declarat ministrul Muncii, luni seară, la Realitatea Plus.

Cum arăta noul Guvern PNL-USR-UDMR

Surse pentru Antena 3 au declarat că noul Executiv va avea cel puțin 20 de ministere și că Partidul Național Liberal trage cu dinții de Finanțe, Justiţie, Transporturi, Economie şi Energie, Apărare, Externe, Dezvoltare şi Agricultură.  Ministerul Sănătății și cel al Educației ar putea ajunge amândouă la USR-PLUS.

Surse politice au declarat că propunerea de premier din partea liberalilor este Nicolae Ciucă, cel care este acum premier interimar. Sursele mai spun că USR și UDMR nu vor să dea niciun premier.

În schimb, USR ar vrea să dea noul Avocat al Poporului iar PNL să dea șefia de la Curtea de Conturi.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea.