Finantari pentru investitii in vederea infiintarii de microferme se acorda prin programul Sapard. Toate informatiile, precum si documentele necesare se pot afla pe site-ul www.sapard.ro. Mai puteti accesa programele pentru firme mici si mijlocii, iar despre acestea puteti afla informatii de pe mai multe site-uri: www.finantare.ro, www.euroconsulting.ro, www.infoeuropa.ro.

Drenta Raul, Baia Mare: „Am auzit ca toti absolventii de liceu care au reusit sa obtina in fiecare an premiul I vor primi din partea MEC un premiu in valoare de 15.000.000 de lei. S-a aprobat vreo lege in acest sens? Beneficiez de facilitati la admitere datorita reusitelor mele scolare?”
Nu s-a adoptat nici un act normativ referitor la un premiu in bani pentru elevii eminenti. Va vom tine la curent daca acest lucru se va intampla. Pe de alta parte, numai elevii care au obtinut premii la olimpiadele nationale si cu rezultate exceptionale la olimpiadele internationale beneficiaza de facilitati la admitere.

serban Mrejeriu, Timisoara: „Sunt unul dintre numerosii studenti participanti la concursul „Olimpiadele Comunicarii”, eveniment despre care ati relatat in repetate randuri in paginile publicatiei Capital. Impreuna cu alti patru colegi am constituit echipa Chrome, participand la sectiunea Comunicare Politica, unde am luat locul I.
Am consultat recent publicatia dvs. (pe care o citesc periodic), luand act cu placere de articolul aparut in numarul 25 din 19.06.2003 intitulat „Start in cariera pentru 200 de studenti”, articol in care se prezinta echipele castigatoare de la cele cinci sectiuni (Imagine de produs, Imagine de firma, Discurs public, Strategii de autopromovare, Imagine organizatii de tineret si Comunicare politica). In numele colegilor mei care au participat la acest concurs, va multumesc pentru sansa deosebita de a aparea in revista Capital, o oportunitate reala pentru fiecare participant de a fi remarcat si cunoscut pentru realizarile sale. Cu toate aceste laude, articolul prezinta numai castigatorul locului trei la sectiunea de Comunicare Politica, celelalte pozitii fiind omise”.
Ne pare rau pentru aceasta omisiune. Podiumul pentru sectiunea Comunicare Politica este urmatorul: Chrome din Timisoara – locul I, Power Plant din Bucuresti – locul II.

Carmen Cazacu din Timisoara: „Sunt interesata de o investitie in cresterea strutilor si ratelor, as dori sa obtin mai multe informatii si adrese de contact cu persoane care sunt implicate in
acest domeniu – productie si comert cu ficat gras. De asemenea, v-as ruga sa-mi spuneti de unde pot obtine informatii legate de autorizatiile care sunt necesare pentru exportul de ficat gras si daca exista cineva in Romania care produce ficat gras pentru export.”
Pe langa Directia Generala pentru Agricultura Timis, mai puteti contacta asociatiile de crescatori sau agentii economici implicati in aceste domenii. Asociatia Crescatorilor de Struti, membru fondator Cleo Dumitrescu, telefon 0744.308.839. Legat de cresterea ratelor contactati SC Gat Ferme, telefon 0246.277.868.