Cat despre facilitatile privind scutirea studentilor de plata taxelor necesare infiintarii unei firme, Executivul a aprobat o hotarare in acest sens, urmand ca aceasta sa fie publicata in Monitorul Oficial. De facilitate vor beneficia studentii care urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior acreditate (cel putin in anul doi) si care nu au depasit varsta de 30 de ani.

Florina Gabriela Cornea: „V-as ruga sa imi spuneti prin intermediul rubricii Curier, cat mai repede posibil, numele unor firme care se ocupa cu recrutarea de personal pentru orasele Cluj-Napoca si Timisoara.”
De regula, agentiile de recrutare au in vedere cereri si oferte pentru toata tara. Incercati cateva site-uri specializate, recomandabil: www.hit.ro, www.bestjobs.ro, www.ejobs.ro, www.professional.ro. O firma care este localizata in Cluj Napoca: www.jobline.net, unde gasiti si adresa companiei. Mai puteti incerca prin Agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca: www.anofm.ro, unde gasiti toate datele necesare.
Radu Adrian Mesaros: „As dori sa-mi furnizati numele si, eventual, adresa de mail a directorului de vanzari din cadrul firmei Michelin Romania”.
Nu avem datele de contact ale directorului de vanzari, dar va putem furniza aceste informatii pentru directorul de comunicare al Michelin Romania: Cristina Hanganu, 021/202.66.65, cristina.hanganu@ro.michelin.com.

Adrian Axinte, Constanta: „Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la analiza euro-dolar, fiindu-mi necesare pentru lucrarea de licenta”.
Analize privind evolutia celor doua valute puteti gasi in numeroase locuri: site-uri ale agentiilor de stiri (www.reuters.com, www.bloomberg.com etc.), in paginile de Internet ale celor doua banci centrale (www.federalreserve.gov, www.ecb.int), in site-ul Uniunii Europene (www.europa.eu.int), ca si in presa cotidiana din Romania. Puteti, de asemenea, consulta arhiva revistei Capital, unde veti gasi o multitudine de informatii despre acest subiect.

Ciciu Adrian, e -mail: „As dori sa stiu ce pozitie ocupa firma de asigurare Sara Merkur in clasamentul companiilor de profil si daca a fost implicata pana acum in scandaluri financiare.”
Sara Merkur este o societate de asigurari, avand ca actionar majoritar compania austriaca Merkur Versicherung AG . In perioada ianuarie-septembrie 2002, societatea a raportat subscrieri de prime in valoare de 60,4 miliarde lei, rezultat cu care se situa intre primele cinci companii de asigurari de viata din Romania. Alte detalii despre bonitatea firmei puteti obtine de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, tel.: 021/326.22.27.

Cosmin Rita, economist, Craiova: „Am citit in nr. 5/2003 al revistei dv., in cadrul sectiunii service, articolul despre studentii romani plecati la studii in diverse tari, printre care se afla si Codru Vrabie, bursier Soros la American University in Bulgaria. Eu sunt interesat de un studiu al mediului de afaceri si universitar din Bulgaria. Sper ca ma puteti ajuta cu datele sale de contact.”
Codru Vrabie lucreaza ca expert la organizatia Transparency International.
Contacte: www.transparency.org.ro,
codru@transparency.org.ro, tel.: 021/411-5500.