In incheierea articolului se spune: „Intreprinzatorii se pot descurca si altfel: unii chiar au inceput sa apeleze la resursele de finantare pe care le detin centrele si fundatiile”. Pot afla mai multe detalii despre institutiile la care s-a referit Dl. Fotache?”
O lista destul de completa cu institutii si fundatii care acorda finantari este disponibila pe site-ul www.euroconsulting.ro. De asemenea, diferite oportunitati de finantare puteti afla urmarind pagina de specialitate din revista Capital. Alte site-uri: www.fdsc.ro, www.ifc.ro. Un site
cu multe informatii interesante este www.welcomeurope.com, pentru accesarea caruia, insa, este nevoie de plata unei taxe.

Romeo Uries, Resita
„Doresc initierea unei afaceri in turism. Ma intereseaza linii si conditii de finantare pentru afaceri in acest domeniu.”
In general, trebuie sa urmariti programele de finantare pentru IMM, acelea care se adreseaza infiintarii de mici intreprinderi. Incepand cu luna martie, este bine sa urmariti lansarea programului de finantare pentru IMM din cadrul Phare 2001. De asemenea, in vara acestui an urmeaza lansarea unei componente a programului Sapard referitoare la agroturism. Nu in ultimul rand, trebuie urmarita componenta de „suport institutional pentru turism” din Phare 2001, care, probabil, va fi lansata tot spre sfarsitul acestui an.