De ce trebuie sa platim lunar comisionul 0,25% – 0,75% camerei de munca pentru administrarea cartilor de munca? Nu imi vine sa cred ca trebuie sa caut fiecare firma la care am lucrat in ultimii treizeci de ani.”
Este, intr-adevar, o aberatie birocratica. Institutiile responsabile ar trebui sa se autosesizeze, mai ales ca agentiile de ocupare si
formare profesionala se lauda cu un nou sistem computerizat.

Dorel Varlan, Constanta: „Va rog sa-mi spuneti de unde pot procura anumite lucrari de turism editate de colectivul de profesori din cadrul ASE prin intermediul editurii RAO”.
Adresa Grupului editorial RAO este: Str. Turda nr. 117-119, Bl. 6, parter, telefon: 224.12.31, 224.14.72, 224.18.47, www.raobooks.com.

Cristina Iacob, Arad: „Detin cateva tablouri si as dori sa le vand in strainatate. V-as ruga sa-mi spuneti cum pot realiza acest lucru”.
Le puteti vinde pe Internet, prin intermediul unor site-uri specializate in licitatii online, cum sunt www.ebay.com, www.paintingsdirect.com, www.living2000.com.sg/artgallery, www.artistsonline.com.au, www.lewisgallery.com, www.eauctionroomart.com.
O alta varianta este sa le expuneti in marile galerii de arta din Bucuresti, unde marea parte a cumparatorilor sunt straini: Casa de licitatii Alis (Bd. Balcescu nr.2, intrarea la Teatrul de Opereta, telefon 311.20.14) sau la Galeria Hanul cu Tei (Str. Lipscani nr. 63,
telefon: 315.56.63, 313.01.81).

Violeta, Constanta: „Doresc sa deschid un magazin naturist si nu stiu la ce firme sau persoane fizice sa apelez pentru comercializarea de plante, ceaiuri, tincturi, medicamente si alte produse naturiste”.
Cel mai indicat ar fi sa va adresati revistei Farmacia Ta Magazin, tel.: 01/211.45.46; fax: 01/211.47.37; corespondenta: OP 62, CP 45 Bucuresti.

Precizare: In revista Capital numarul 10 din
7 martie 2002, la pagina Piata Imobiliara,
a aparut prezentarea unei vile din Constanta. Dreptul de autor pentru fotografiile de interior apartine publicatiei Casa Lux. Atat proprietarul vilei, cat si agentia imobiliara au omis
sa specifice acest aspect in discutia cu redactorul revistei Capital, astfel incat
publicarea fotografiilor a fost facuta inaintea obtinerii acordului de la editorul revistei
Casa Lux. Dorim sa ne cerem scuze pentru aceasta neconcordanta si sa asiguram atat cititorii, cat si partenerii, ca revista Capital pune un accent deosebit pe respectarea drepturilor de proprietate intelectuala.