Cunoscutul miliardar Daniel Kretinskya a achiziţionat o participaţie de aproximativ 5,1% la postul francez de televiziune TF1

Achiziția realizată de către miliardarul ceh Daniel Kretinsky a fost făcută în contextul în care TF1 voia să fuzioneze cu postul francez M6, conform informațiilor transmise de reuters.com

La Bursa de la Paris, acţiunile TF1 înregistrau marţi dimineaţă un avans de 1,4%, în timp ce titlurile M6 au urcat cu 0,7%. Într-un interviu acordat marţi publicaţiei franceze Les Echos, Kretinsky a declarat că sprijină planificata fuziune dintre TF1 şi M6, care va avea ca rezultat un conţinut mai bun pentru telespectatori.

Autoritatea franceză antitrust urmează să ia o decizie privind fuziunea

Autoritatea antitrust din Franța urmează să ia o decizie privind fuziunea până în vara anului viitor. Kretinsky deţine mai multe posturi de radio în România şi participaţii în publicaţia franceză Le Monde, reţeaua franceză de supermarketuri Casino şi lanţul britanic de magazine Sainsbury.

De asemenea, VESA Equity, condus de Daniel Kretinsky şi de partenerul său slovac Patrik Tkac, deţine o participaţie de 16% în Royal Mail, şi participaţii în retailerul german Metro AG şi compania Foot Locker.

Cine este Daniel Kretinskya?

Daniel Kretinskya este un afacerist și avocat miliardar ceh, care este directorul executiv și 94% proprietar al Energetický, un holding průmyslový, cel mai mare grup energetic din Europa Centrală și coproprietar și președinte al clubului de fotbal AC Sparta Praga.

Sursă foto: nytimes.com