Organizația de politică externă din Washington D.C., Center for Strategic & International Studies, a analizat impactul pe care l-ar avea cu adevărat un atac împotriva ambițiilor nucleare iraniene și la ce ar putea conduce o asemenea mișcare, într-un raport prezentat luna trecută de renumitul analist pe securitate națională Anthony Cordesman.

Speculațiile cum că Israelul ar putea porni un atac împotriva Teheranului de unul singur rămân, dar detaliile despre ce s-ar cere de la un atac al SUA pentru a pune capăt programului nuclear iranian sunt urmărite pas cu pas.

Inițial, vor fi necesare cel puțin 16 avioane F-18 și zece bombardiere B-2 care să poarte bombe de tip Massive Ordnance Penetrator, ce cântăresc 13.608 kilograme. Flota necesară de B-2 staționează în principal în SUA și chiar dacă alimentarea aeriană cu combustibil este obișnuită, distanța pe care o pot parcurge aeronavele-cisternă este limitată.

Represaliile Iraniene vor fi cu totul altă poveste, cu un tir masiv de rachete ce vor fi direcționate către aproape întreaga regiune. Când se va întâmpla acest lucru un război total de rachete balistice ar putea fi asigurat prin elemente americane incalculabile venite pe mare, aer, spațiu și pământ.

Câteva ilustrații ale posibilelor efecte le puteți vedea mai jos:SURSA: Business Insider