Ludovic Orban va forma ”Partidul Tusea și Junghiul”! Cristian Tudor Popescu atacă dur ceea ce el numește ieșirile naționaliste manifestate de Ludovic Orban.

Jurnalistul se arată la fel de critic și la adresa unei posibile alianțe între Orban și Călin Popescu Tăriceanu, în cazul în care actualul președinte al PNL va ieși înfrânt la alegerile interne care se vor ține în cadrul Congresului din 25 septembrie.

Ludovic Orban va forma ”Partidul Tusea și Junghiul”! ”Ați văzut platforma domnului Orban?”

”Vă spuneam adineaori că o alianță de guvernare între USR PLUS și AUR este imposibilă. În schimb, domnul Orban după ce, eventual, va pierde aceste alegeri, mă gândesc ce o putea să facă. S-ar putea duce unde? De pildă la alt partid. La AUR!

Ați văzut platforma domnului Orban? Doctrina cu care intră în congres? Naționalist-ortodoxistă, exact cu punctajul lui AUR – românii, biserica, familia și România care nu dă socoteală nimănui.

Când Cîțu a făcut giumbușlucul ăla stupid, să se apuce să reclame la europeni și la Washington că au semnat împreună AUR și USR PLUS moțiunea de cenzură, ce a făcut Orban, cum a reacționat?

”Nici ăia n-au ce să facă cu el”

În loc să spună ce spun eu acum – «E o prostie, o face, așa, de amorul artei» – el a spus «Să terminăm cu atitudinea asta de slugărnicie, să îngenunchem în fața străinilor… Păi noi ne rezolvăm problemele aici, cum să pârâm?». A cui e atitudinea asta?

Domnul Orban se poate duce la AUR cu gândirile sale pe care le-a exprimat dar nici ăia n-au ce să facă cu el.

Nu mai vorbesc de o idee, am văzut-o vehiculată că s-ar face un partid cu niște parlamentari rupți din PNL și cu Tăriceanu, nu știu dacă va fi posibil acest partid făcut de domnii Orban și Tăriceanu, dar dacă va exista îi știu numele: va fi partidul «Tusea și Junghiul», de mare succes!”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.