''Paştele este absolut ultimul termen limită'', a afirmat Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul dnei Merkel.

''Altfel, aş spune că nu ne-am îndeplinit meseria, ca politicieni de carieră, dacă nu vom ajunge să formăm un guvern într-o asemenea perioadă de timp'', a mai spus Seehofer.

Liderii CDU, CSU şi SPD (social-democraţii) se vor întâlni pe 3 ianuarie pentru negocieri preliminare, urmând ca negocieri mai largi să aibă loc din 7-12 ianuarie.

Potrivit Reuters, fostul ministru german de finanţe Wolfgang Schaeuble a făcut apel sâmbătă la formarea cât mai repede a unui nou guvern de către conservatori şi social-democraţi, dar nu a exclus şi posibilitatea unui guvern minoritar dacă nu se ajunge la un acord cu SPD.

Constituţia Germaniei nu este în favoarea unui guvern minoritar, dar aceasta rămâne o opţiune, a declarat Schaeuble, un membru proeminent al CDU care deţine acum funcţia de preşedinte al Bundestag-ului (camera inferioară a parlamentului federal german).

''Ar fi de preferat o alianţă stabilă între Uniune (tabăra conservatoare) şi SPD'', a afirmat Schaeuble pentru cotidianul Tagesspiegel, adăugând că Angela Merkel ar putea să formeze şi un guvern minoritar.

Citiţi şi:

Începutul sfârşitului? Cine ar putea s-o înlocuiască pe Angela Merkel

AGERPRES